Retete culinare care contin ulei

Paste cu ton
Mod preparare: Pastele se pun la fiert in apa cu sare. In tigaie se pune putin ulei, se taie ceapa marunt, se lasa putin la prajit, se adauga pasta de rosii, tonul, smantana si laptele. Pastele, dupa ce ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Traistute cu ciuperci
Mod preparare: Galbenusurile, romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala, apoi se adauga faina si se freaca cu cosul lingurii pe dosul oalei pana compozitia nu mai are cocoloase, apoi se adauga si ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Lutica
Ingrediente: rosii, usturoi, cimbru, sare, piper, ulei,
Mod preparare: Se curata rosiile de coaja si se dau pe razatoare. Se pun la fiert si se adauga treptat sare, ulei, piper, cimbru. Intre timp se piseaza usturoiul, se pune sare si se freaca cu ulei.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Iahnie de fasole uscata
Mod preparare: Fasolea uscata, aleasa si bine spalata, se pune din ajun sa se moaie in apa rece. A doua zi se pune la fiert, dupa primul clocot se schimba apa cu alta fierbinte si se pune din nou la fiert, o ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Negresa
Mod preparare: Blatul:Intr-un caston se pun: faina, zahar, zahar vanilat, cacao, praf de copt, esenta de rom, un praf de sare.Se amesteca bine, se adauga treptat uleiul si la final apa. Se amesteca bine,pentru ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Chilli con carne
Mod preparare: Ceapa tocata se caleste citeva minute in ulei. Se adauga carnea tocata si usturoiul presat si se lasa 15 minute pe foc.Se condimenteaza carnea cu sare, piper, oregano, chimen, se adauga ardeiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Saramura de peste cu maioneza
Mod preparare: Pestele se viscereaza si se decapiteaza. Se curata de solzi, aripioarele inotatoare si oasele mari apoi se taie pe transversala si se presara cu sare grunjoasa. Se frige pestele pe gratarul ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Ciuperci la gratar
Ingrediente: ciuperci, piper, verdeata, ulei, sare,
Mod preparare: Ciupercile se aleg mai mari si egale, se spala, se curata, li se scot piciorusele care se toaca marunt si se amesteca cu piperul pisat, sarea si verdeata taiata foarte marunt. In palaria ciuperci ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mancare de dovlecei cu boia
Ingrediente: dovlecei, marar, sare, piper, boia, bulion, ceapa, ulei,
Mod preparare: Cureti dovleceii de coaja si samburi si ii tai cubulete. Tai ceapa cat mai marunt, o calesti in ulei, adaugi dovlecelul si sarezi dupa gust. Dupa ce s-au calit toate circa 15 minute, torni ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Majnita
Ingrediente: coca, branza, ulei,
Mod preparare: Se intinde coca subtire (aluat de paine), se unge cu ulei sau untura topita, se farama branza, se impatureste pe jumatate, apoi se unge iar, se presara branza si tot asa, pana ajunge cam de marimea ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute