Retete culinare care contin ulei

Oua tari cu sos grecesc
Ingrediente: ou, ulei, apa, sare, piper, lamaie,
Mod preparare: Ouale fierte tari sau cleioase, se taie in sferturi si se aseaza cu galbenusul in sus. Uleiul, apa, sareasi lamiia se amesteca cu acest sos se stropesc bine ouale cat sunt calde. Ouale se po ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Cartofi cu bacon
Mod preparare: Se taie baconul bucatele mici, se pune la prajit cu uleiul, cand e pe jumatate prajit se adauga cartofii taiati cubulete, se lasa sa se prajeasca si ei timp de 3 min. dupa care se adauga o ceasca de ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Mezeluri pane cu branza topita
Mod preparare: Se taie mezelurile, pe lungime, in felii mai grosute de 7-8 mm. Formati apoi patrate pe care le lipiti doua cate doua cu branza in mijloc. Preparati un aluat putin mai gros decat cel de ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Sarmale
Mod preparare: Calesc ceapa, adaug morcovul, orezul, pasta de tomate. Adaug carnea tocata, condimentez. Varza o las la inmuiat 2 ore. Impachetez sarmalele, le asez intr-o oala pe fundul careia asez o ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Salata de andive
Ingrediente: andive, ulei, zeama de lamaie,
Mod preparare: Se curata andivele si se lasa sa stea 1/4 ora in apa sarata. Se taie in bucati, se asaza pe farfurie si se toarna deasupra sos de ulei cu zeama de lamaie, sare si putin piper. Se mai poate ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Hamsii pane
Ingrediente: faina, ou, hamsii, pesmet, lamaie, sare, ulei,
Mod preparare: Se rup capetele hamsiilor, se scoate spatele, fara o desface pestele in 2-a, se spala si se scurg bine de apa. Se tavalesc prin faina, ou, pesmet;Se prajesc in ulei incins, pe ambele parti,
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de cruditati
Mod preparare: Morcovul, telina si marul, curatate de coaja, se trec pe razatoare. Salata verde se spala si se taie dupa preferinta. Se pune totul intr-un castron si se amesteca cu sosul de maioneza ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Conserva caras
Mod preparare: Se curata pestele de solzi se taie coada aripioarele si se taie bucati cum vreti mai mici mai marisoare.Se pune intr-un vas care se acopera cu otet pestele.Se da la rece timp de 12 ore, dupa 12 ore ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 50 minute
Ciorba cu taitei de casa
Mod preparare: Oasele se spala si se pun la fiert intr-o olala cu 2 l apa. Daca la inceputul fierberii apare spuma, o inlaturam cu o spumiera. Cand a dat in fiert se adauga morcovul, ardeiul, ceapa tocate ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Medalion de porc cu sos picant
Mod preparare: Bucatile de cotlet se trec prin faina, se inabusa cu ulei si 100 ml de apa, se adauga sosul picant si se fierb 30 min. Feliile de paine se stropesc cu unt topit si se asaza cate o bucata de carne ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute