Retete culinare care contin ulei

Chec cu masline
Ingrediente: ou, faina, sunca, masline, cas, lapte, ulei, drojdie, sare, piper,
Mod preparare: Se bat ouale cu telul, se adauga sare, piper, faina si drojdia si se amesteca bine. Se taie sunca cubulete, se adauga la aluat, se adauga laptele, uleiul, maslinele, casul ras. Se tapeteaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Placinta cu mere
Ingrediente: foi de placinta, mar, unt, ulei, zahar,
Mod preparare: Se curata de coaja merele si se dau prin razatoare. Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care se adauga merele si zaharul.Se amesteca la foc mic pana cand incepe sa se se lege compozitia.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
TOCANITA DE CARTOFI
Mod preparare: Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete.Morcovii si ardeiul gras se curata, se spala si se toaca marunt.Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit intr-o tigaie cu putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de vinete
Ingrediente: vinete, ceapa, maioneza de post, ulei, sare,
Mod preparare: Eu coc vinetele in cuptorul aragazului.Le asez in tava si se intorc din cand in cand sa se coaca pe toate partile. Se coc mult mai repede si mai bine, nu se face fum si miros.La fel procedez si c ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Pulpe de pui cu ciuperci si legume colorate
Mod preparare: Intr-o tigaie punem uleiul la incins si prajim bucatile de pui, pe ambele parti, cateva minute pana-si formeaza o crusta apoi le scoatem pe o farfurie. In acelasi ulei, la foc mare, punem la cali ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Aperitiv piept de pui cu ciuperci si maioneza
Mod preparare: Se pune la fiert atat pieptul de pui cat si ciupercutele, dupa ce s-au fiert se storc bine ciupercile si se toaca sau se macina pieptul de pui si ciupercile.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Placinta cu ciuperci
Mod preparare: Pentru blat se framanta toate indredientele si se lasa sa creasca, iar pana atunci se tau toate indredientele pt compozitie.Intr-o tigaie cu ulei se pune carnatul si se parjeste putin. Separat ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Cartofi bavarezi
Mod preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Intre timp, se amesteca cu telul smantana si cascavalul, se condimenteaza cu putina sare si cu ceapa rosie razuita si se adauga carnatii ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale
Mod preparare: Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc circa 3 minute in untul incins. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se dunstuiasca cu capac circa 5 minute, adaugand, eventual ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute