Retete culinare care contin ulei

Sos de usturoi cu piper
Ingrediente: usturoi, oua, ulei, paine, sare, piper,
Mod preparare: Usturoiul tocat foarte marunt, se amestecabine cu miezul de paine, ca o crema. Se amesteca galbenusul cu sarea si piperul. Se toarna ulei ca pentru maioneza. Se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Ciorba de oua
Mod preparare: Punem intr-un vas un pic de ulei, dupa care adaugam faina si facem un rantas. Cand este gata, punem apa si usturoiul zdrobit, sare dupa gust si piper.Se lasa la fiert, dupa care adaugam smantana ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Snitel parizian din carne de vita
Ingrediente: antricot de vita, faina, ulei, ou, sare, piper,
Mod preparare: Bucatile de antricot se trec prin faina, ou batut.Se prajesc in ulei incins.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Friptura inabusita
Mod preparare: Carnea de miel se inabusa in ulei cu 100 ml de apa impreuna cu morcovii, ceapa, piper si usturoi. Treptat se adauga cate putina apa. Cand carnea e inabusita, se lasa sa se raceasca si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de pui cu galuste
Mod preparare: Se spala si se taie cuburi pieptul de pui si se pune la fiert impreuna cu restul de legume (morcovii, cepele, pastarnacul si telina) lasate in bucati mari, pentru ca la sfarsit se scot.Cand aproape ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chiftele de cartofi
Mod preparare: Pt inceput soia se pune la inmuiat in apa calduta timp de o ora, iar intre timp curatam cartofi si usturoiul.Cartofi ii dam prin razatoarea mica dupa care ii scurgem, ii punem intr-un bol, peste care ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Pulpe de pui la cuptor
Mod preparare: Se spala si se zvanta pulpele de pui si se introduc crengutele de cimbru intre piele si carne (pielea poate fi fixata, eventual, cu scobitori).Se freaca pulpele cu sare si piper. Lamaiile se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Ciuperci cu maioneza
Mod preparare: Ciupercile se spala, se taie felii subtiri si se fierb in apa cu sare. Se face o maioneza din galbenusurile de oua si ulei. Se amesteca ciupercile racite si taiate marunt cu maioneza, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de somon
Mod preparare: Se curata zarzavatul, se spala, se taie si se pune la innabusit cu uleiul si 2 linguri apa + orezul pt 3-4 minute.Se pune restul de apa si se lasa sa fiarba 30 minute, se incearca zarzavatul daca a ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
CIOCANELE DE PUI CROCANTE
Mod preparare: Ciocanelele de pui se spala,se zvanta (adica se sterg cu hartie de prosop) si se tavalesc prin mustarul amestecat cu faina Cand uleiul e incins bine se pun la prajitSunt delicioase pentru ca ies ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore