Retete culinare care contin ulei

Castraveti murati umpluti
Mod preparare: Se taie castravetii in 2 pe lung,se scobesc de miez si se lasa la scurs. Morcovul si telina se rad si se pun la calit in ulei. Se adauga faina, mazarea, sare, piper, vegeta. Se umplu ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
SALATA CU BRANZA DE BIVOLITA
Mod preparare: Se adauga legumele, care sunt in prealabil spalate si taiate.Apoi se adauga branza rasa, ulei si sare dupa gust.
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute
SOS DE OUA
Mod preparare: Ouale fierte se curata de coaja, se dau pe razatoare, se pun intrun castronas. Separat intrun bol, amestecam mustarul cu uleiul sa obtinem o maioneza. Punem maioneza peste oua, adaugam ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Pilaf cu ciuperci si pui
Mod preparare: Se portioneaza puiul (alegem doar copanele si pieptul), se spala bine si se pune la fiert, apoi se ia spuma. Pastarnacul, morcovii si 1 ceapa se curata si se pun intregi la fiert peste pui.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Omleta
Mod preparare: Se bat ouale, apoi se adauga faina si se amesteca pana se obtine o pasta ca smantana.Se adauga sarea, branza, sunca si legumele taiate cubulete si verdeata taiata marunt. (In lipsa rosiilor se poate ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Carne de pui cu smantana
Ingrediente: carne de pui, ulei, ceapa, smantana, faina, sare,
Mod preparare: Bucatile de carne si ceapa se inabusa cu 100 ml de apa. Cand carnea este gata, se scoate separat.Se adauga faina dizolvata in 150 ml de apa rece, sare, smantana, 1 l de apa si se fierb cca 15 min ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Focaccia cu rosii uscate
Mod preparare: Intr-un castron se cerne faina, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune laptele batut si bicarbonatul de sodiu. Se lasa 10 minute sa se stinga bicarbonatul. Se pune apoi sarea, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 15 minute
Salata de toamna cu ciuperci de padure
Mod preparare: Speli, cureti legumele. Ceapa si ciupercile le tai juliene. Ciupercile le fierbi 20 minute.Celelalte legume le tai fasii. Faci un bait din: o parte otet, 4 parti apa. La un litru ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Ghiveci bulgaresc
Mod preparare: Se taie vanata bucatele si se prajeste in putin ulei.Separat se prajesc ardeii taiati cubulete, apoi se adauga ceapa, si apoi usturoiul. Peste acestea se pune dovlecelul taiat cubulete, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Ciorba de varza cu lapte batut
Mod preparare: Se rumeneste ceapa rasa in 2 linguri de ulei pe fundul oalei, dupa care se presara faina. Se stinge cu 1 litru apa, se adauga sare, putin ardei iute, verdeata tocata, varza taiata subtire. S ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute