Retete culinare care contin ulei

Chec cu rahat
Mod preparare: Se bate iaurtul bine cu uleiul si zaharul, se adauga coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se incorporeaza treptat faina. Compozitia se toarna intr-o forma unsa bine si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
SUPA CREMA DE ROSII
Mod preparare: Se fierb morcovii si cartofii. Cand sunt jumatate fierti adaugam ceapa si ardeiul ardeiul si continuam fierberea. Apoi adaugam rosiile decojite si pasate si fierbem totul inca 10 minute.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bagheta cu ciuperci
Mod preparare: Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune la calit in ulei incins, se adauga carnea si se prajeste bine, amestecand incontinuu. Se adauga apoi branza topita, ketchup-ul si ciupercile tocat ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Ficat de porc pane
Ingrediente: ficat, ou, faina de grau, ulei, piper, sare,
Mod preparare: Ficatul spalat, scurs sau sters, se feliaza si se bate ca si carnea pentru snitel.Trecem fiecare felie prin faina si ou batut cu putin ulei si piper. Prajim in ulei incins, scoatem paneurile pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Salata de ton
Mod preparare: Se fierb melcisorii in 2 l de apa in care se pune in prealabil vegeta si 2 linguri de ulei, dupa care se lasa la racit. Intr-un castron se amesteca tonul cu patrunjelul tocat marunt, se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Peste la cuptor cu patrunjel verde
Mod preparare: Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper, se lasa sa fiarba incet circa 5 minute, fara capac.Cand s-au inmuiat legumele, se rastoarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatite cu cascaval
Mod preparare: Ouale se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste apoi se adauga apa minerala si se amesteca bine.Se toarna faina treptat si se amesteca totul bine ca sa nu se faca cocoloase, se adauga lg ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ciorba taraneasca de pasare
Mod preparare: Pasarea curatata si spalata se taie in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Dupa ce a dat in clocot se aduna spuma si se fierbe in continuare la foc domol. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Crochete si bile din branza
Ingrediente: branza, ou, faina, piper, ulei, unt, susan, sare, mac,
Mod preparare: Crochete: Obtinem o compozitie consistenta din ingredientele prezentate.Modelam bile de marimea unei nuci, le trecem prin faina si le prajim in ulei incins(ca gogosile).Lasam sa se scurga pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ficatei cu sos de rosii
Mod preparare: Ficateii se rumenesc in 2 linguri ulei. Separat, se calesc intr-o lingura rosiile spalate, taiate in bucati mici, bulionul, usturoiul taiat marunt si dupa gust sare si piper. Se lasa sa dea ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute