Retete culinare care contin ulei

Salau cu patrunjel verde
Mod preparare: Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper, se lasa sa fiarba incet circa 5 minute, fara capac. Cand s-au inmuiat legumele, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mere rase in coca de clatite
Mod preparare: Intr-un vas se pun galbenusurile cu sarea, aromele si scortisoara si se amesteca.Se pune apoi uleiul si cca 400 ml lapte si se amesteca.Se pune apoi toata faina si se amesteca bine, cu dosul unei ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ficatei de pasare cu piure de cartofi
Mod preparare: Am pus la fiert cartofii cu putina sare. Dupa ce au fost gata, i-am dat la mixer si i-am amestecat cu laptele fierbinte, untul, usturoiul, condimentat dupa gust.Ficateii de pasare i-am pus in ule ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Carne de porc cu sos brun la cuptor
Mod preparare: Bucatile de carne se inabusa in 50 ml de ulei si 50 ml de apa. Se adauga sosul brun si se fierb impreuna cca 30 min. Separat, ciupercile se inabusa in 5 ml de ulei cu 50 ml de apa si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rulada cu frisca si gem de capsuni
Mod preparare: Separi galbenusurile de albusuri, albusurile de bati spuma cu praful de sare apoi pui zaharul lingura cu lingura si bati pana se intareste bezeaua.Adaugi galbenusurile, faina, uleiul si praful de ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Crap prajit, cu sos de usturoi
Mod preparare: Crapul se imparte in portii si se sareaza. Bucatile de crap se stropesc cu zeama de lamiae ca sa ia din mirosul specific. Apoi se trec prin faina amestecata cu boia dulce.Apoi se prajesc in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Scrumbie proaspata marinata
Mod preparare: Scrumbia se curata de solzi,mate, intestine, se inlatura marginea cozii si capul, se spala, se zvanta si se taie in bucati de cca 2 cm grosime. Se aseaza bucatile de scrumbie intr-o cratita astfe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui a la Chilindron
Ingrediente: pui, cartofi, usturoi, cepe, rosii, bulion, ciuperci, vin, sare, ulei,
Mod preparare: Se taie puiul in bucati si se sareaza. Se pregateste o tigaie cu un pic de ulei in care vom praji bucatile de pui. Prajim puiul pe ambele parti (important este ca puiul sa fie crocant, auriu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tocanita ardeleneasca
Mod preparare: Carnea de porc se spala bine si apoi se taie cubulete.Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit cu putin ulei, cand aceasta este calita (rozalie) se pune paprika se amesteca si se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chec cu rahat
Mod preparare: Se bate iaurtul bine cu uleiul si zaharul, se adauga coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se incorporeaza treptat faina. Compozitia se toarna intr-o forma unsa bine si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute