Retete culinare care contin ulei

Mancare de cartofi cu castravete murat
Mod preparare: Cartofii cruzi se taie, se prajesc in ulei.Se sting cu supa, se lasa 15 minute sa fiarba, se adauga castravetii (desarati in apa calduta), taiati patratele.Se lasa sa fiarba inca 20 de minute.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pateuri speciale
Mod preparare: Pentru aluat:Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei ca ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Budinca de macaroane cu carne
Mod preparare: Se fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg, se clatesc cu apa calduta si se strecoara. Carnea fiarta se toaca si se amesteca cu uleiul si verdeata. Se pun apoi macaroanele si carnea in ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba de rosii cu taitei
Mod preparare: Se spala, se curata legumele, zarzavaturile. Se taie marunt rosiile, ceapa, ardeiul, cartofii. Se pun la fiert, se adauga o lingura de ulei. Cand legumele s-au fiert, se potriveste de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cartofi cu spinari de pui
Mod preparare: Se taie cartofii, pe lungime, 1,5/1,5 cm.Se aseaza intr-o tava emailata, astfel incat sa acopera fundul tavii, se stropesc cu ulei, se sareaza si se adauga 150 ml apa. Tava se da la cuptor, ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mancare de dovleac cu snitel vegetal
Mod preparare: Ceapa se curata si se taie marunt. Se caleste in putin ulei apoi se adauga pasta de ardei, dovleacul si putina apa. Se lasa sa fiarba. Se potriveste gustul cu vegeta.Cand este fiert ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Mancarica de legume
Mod preparare: Cand ne-am saturat de carne, putem gati o bunatate doar din legume.Curatati dovlecelul si taiati-l cubulete sau bastonase, apoi puneti-l la calit in ulei intr-o craticioara. Intre timp curatati s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Chiftele din carne de vita
Mod preparare: Carnea, ceapa, usturoiul se trec prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu cartofii rasi sau paine, oua, patrunjel verde, sare, piper, pana se omogeniozeaza.Se portioneza si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cascaval pane Doina
Mod preparare: Se taie cascavalul in baghete mai grosute, de 12-15 mm.Preparati un aluat, putin mai gros decat cel de clatite, din oua si faina si condimentati-l cu curry, paprika, piper.Puneti uleiul la incins, apo ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Ciorba de berbec
Mod preparare: Se caleste ceapa taiata pestisori in cele doua linguri de ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga rosiile, curatate de pielite si taiate in doua, ardeii taiati felii, sare, piper si ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore