Retete culinare care contin ulei

DOVLECEL PANE
Ingrediente: dovlecei, ou, sare, ulei, faina,
Mod preparare: Dovlecelul curatat, spalat se taie rondele de 1 cm grosime.Se sareaza si se lasa pe un platou 30 minute sa se inmoaie. Scurgem zeama pe care o lasa, apoi dam fiecare felie prin faina, apoi prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Chec economic
Mod preparare: Se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul.Se mixeaza putin.Se adauga zaharul vanilat + coaja de portocala sau lamaie.Se adauga laptele si uleiul, se amesteca.Faina cu praful de copt si se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Mancare de dovlecei
Mod preparare: Dovleceii se spala bine si se taie cuburi de cam 2 cm.Intr-o cratita se pun pe rand: uleiul, ceapa, dovleceii si rosiile. Se presara cu putina sare si se pun 2 linguri de apa.Se acopera cratita s ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Pui la cuptor cu fasole verde
Mod preparare: Curatati morcovul si cepele. Puneti la calit in ulei ceapa tocata marunt, morcovul feliat si ardeiul gras taiat bucati mici. Lasati 3-4 minute la foc mic. Intre timp spalati puiul si taiati- ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata a la Bella
Mod preparare: Cartofii se fierb in apa cu sare, se cojesc si se taie cuburi. 3 ou se fierb tare. Doua din ele se taie cubulete.Ceapa se taie fideluta si se amesteca cu putina sare apoi se stoarce.Gogosarii, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Garnitura de cartofi cu legume
Mod preparare: Se fierb cartofii taiati cubulete, in apa cu o lingura de vegeta, sare si patrunjel intreg. Se strecoara si se pun intr-un vas. Se adauga ulei de masline, patrunjel verde tocat, boia, piper ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Salata de oua cu cartofi
Mod preparare: Se curata cartofii de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari.Ouale deasemeni se rad si se amesteca impreuna cu cartofii, dupa care se adauga o ceapa taiata cuburi foarte mici, se adauga putin ule ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tocana din carne de vita cu smantana
Mod preparare: Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in ulei, cu 150 ml de supa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml de apa rece, chimen, piper, sare, supa (1l) si se fierbe cca 1 ora.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Clatite umplute cu spanac si branza
Mod preparare: Pentru clatite procedam astfel: Intr-un castron punem toate ingredientele si le omogenizam bine (cantitatile de lapte, apa minerala, faina se pun in functie de cate clatite se doreste sa iasa) ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Saramura de pui
Mod preparare: Puiul se spala,se curata si se taie pe jumatate, chiar pe mijlocul pieptului, spatele ramanand intreg.Se pune la fiert in apa rece cu un praf de sare, iar dupa ce se ia spuma se adauga ceapa, morcovul ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore