Retete culinare care contin ulei

Eclere
Mod preparare: Se pune apa cu uleiul si praful de sare la fiert pana cand dau in clocot, iar apoi se adauga faina mestecandu-se pana cand coca se dezlipeste de pe vas.Se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga oual ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sfecla rosie umpluta
Mod preparare: Se spala bine sfeclele (cu peria) sub jetul de apa si li se taie capacelul. Cu o lingurita se scobeste miezul, lasandu-se o margine de circa 1 1/2 cm. Se fierb aproximativ 8 minute in apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatite
Mod preparare: Se pune intr-un castron ouale,cu aromele, circa un sfert de pachetel de praf de copt si un pic de sare, se bat cu un tel se adauga faina si o cantitate mai mica de lapte, se bate pana la omogenizare.S ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Parjoale din carne de porc
Mod preparare: Parjoalele se fac usor si rapid, din orice fel de carne: porc, manzat, pui, curcan, amestec.Caliti in 3-4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras pana ce se inmoaie putin. Adaugat ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Prajitura cu visine
Mod preparare: Se pune la fiert, cana de zahar cu 5 linguri de apa. Albusurile se bat spuma, iar peste ele se adauga treptat, siropul fierbinte, galbenusurile, uleiul, aromele si faina. Se amesteca bine, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 5 minute
Papanasi cu sos
Mod preparare: Se framanta un aluat din branza, oua, faina, arome si praful de copt (se mai adauga faina dupa nevoie, astfel incat compozitia sa fie consistenta, sa se poata modela).Se modeleaza bile care se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatita cacao
Mod preparare: Se bat galbenusurile cu 2 linguri zahar, se adauga 3 linguri cacao, se freaca in continuare-se adauga laptele si se amesteca pana la omogenizare. Dupa aceea se adauga albusurile batute spuma.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ghiveci ardelenesc
Ingrediente: rosii, cepe, ardei, ou, sare, piper, ulei,
Mod preparare: Se curata legumele, se spala, se taie ceapa julien, ardeii fasii subtiri, rosiile cuburi. Se pune la calit in ulei mai intai ceapa, apoi ardeiul, iar dupa 2-3 minute, rosiile. Se sareaza si, ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Fasole cu afumaturi
Mod preparare: Fasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune mai mult de un pahar de apa. Se mai lasa circa 15 minute, timp in care ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Sarmale cu carne
Mod preparare: Intr-o cratita se pune ceapa, morcovul, telina toate curatate, spalate si taiate marunt sau date prin razatoarea mica.Se pune putin ulei si se rumenesc putin apoi se adauga carnea tocata, condimentele ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore