Retete culinare care contin ulei

Profiterol
Mod preparare: Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina si se mixeaza foarte bine, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rulada de pui cu spanac
Mod preparare: Batem pieptul de pui si-l asezam pe o folie de aluminiu, stropita cu ulei. Asezonam cu sare si piper. Spalam bine spanacul din mai multe ape si-l taiem, nu foarte marunt. Curatam si taiem ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Mucenici moldovenesti (de post)
Mod preparare: Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta.Intr-un vas se pune circa jumatate din faina si apoi se adauga in mijloc amestecul de mai sus.Se amesteca bine si se mai adauga apa.Se adauga restu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 15 minute
Gogosi pripite (fara drojdie)
Mod preparare: Se pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea.Cand incepe sa fiarba, se pune faina si in acelasi moment se amesteca repede cu lingura (aceasta operatie se face pe marginea aragazului). Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bors de fasole verde
Mod preparare: Se pun la fiert cu sare si ulei morcovul, patrunjelul, ceapa, taiate marunt.Se pune si fasolea taiata bucati.Se lasa sa dea cateva clocote.Se adauga ardeiul taiat si rosiile, curatate de piele si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Piroste cu pasat
Mod preparare: Se spala capatanele de varza murata intr-o apa. Se taie cotoarele si se pregatesc frunzele de marimea dorita. Frunzele ramase se taie marunt. Zeama de varza se pastreaza pentru a se ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Prajitura delicioasa cu visine
Mod preparare: Am mixat ouale intregi, cu zaharul si zaharul vanilat apoi am adaugat uleiul si am continuat sa mixez,apoi am adaugat faina si praful de copt si am omogenizat bine compozitia.Am uns tava si am ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Peste cu legume la oala minune
Mod preparare: Pestele se curata si taie in portii potrivite.Ceapa se taie pestisori, iar ciupercile si ardeiul felii. Morcovul se da pe razatoarea mare si rosiile se taie cuburi.Usturoiul se zdrobeste cu lama ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salau marinat la cuptor
Mod preparare: Se curata pestii de solzi si de branhii, se eviscereaza, se spala bine si se zvanta.Se prepara o marinata din ulei de masline, otet, vin alb, foi de dafin, peperoni tocat, 2-3 catei de usturoi feliati ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Iahnie de fasole cu afumatura
Ingrediente: fasole, ulei, ceapa, afumatura, delikat, bulion,
Mod preparare: Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciolan afumat.Se pune la fiert inca de la inceput) ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora