Retete culinare care contin ulei

PASTA DE GOGOSARI
Mod preparare: Gogosarii spalati se coc pe tava, se lasa sa se raceasca intr-un vas acoperit cu capac si presarati cu sare. Dupa ce se racesc se curata de coaja si cotore, seminte. Se dau prin masina de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
ARICI POGONICI
Ingrediente: lapte, ou, ulei, zahar, sare, farina, drojdie,
Mod preparare: Se face un aluat din incredientele de mai sus.Dupa ce a dospit aluatul circa 40 minute se imparte in bilute identice ca marime. Se formeaza corpul si picioarele ariciului.Apoi cu o foarfeca se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gogosari cu mustar
Mod preparare: Gogosarii se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa sau se sterg cu un servet curat. Dupa aceea se taie in felii, pe lungime, felii groase cam de 4 cm. Din mustar, ulei, otet si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
CIORBA TARANEASCA DE ZARZAVAT
Mod preparare: Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la inabusit in putin ulei.Se adauga supa de legume sau apa fiarta din cand in cand.Se adauga morcovul, albitura, telina taiate marunt, apoi fasole ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Paste cu scoici
Mod preparare: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Usturoiul se toaca marunt si se caleste putin in ulei de masline. In uleiul ramas se pun scoiciile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mancare de masline cu pui
Mod preparare: Se spala pieptul de pui, si se portioneaza. Separat se oparesc maslinele cam 10 minute in apa fiarta. Intr-o cratita se incinge uleiul, se pune ceapa tocata fin, Maggi Secretul Gustului ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
File de macrou la gratar
Mod preparare: Pestele se dezgheata,se spala si se sareaza.Sucul de lamaie se amesteca intr-un castron cu uleiul si cu usturoiul maruntit sau feliat.Fileurile se taie in marimi potrivite si se introduc in sucul de ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Gogosi
Mod preparare: Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit.Intre timp se separa albusurile de galbenus.Albusurile se bat spuma cu un praf de zahar tos si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
RULADA DIN ALBUSURI CU CREMA DE NUCA
Mod preparare: Intr-o tava mare(cca 28/42), se pune hirtie de copt,se lasa.Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul sau zeama de lamaie.Se bate din nou, pana cand se intareste din nou, iar zaharul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Saramura de peste
Mod preparare: Pestele se curata, se portioneza (dupa preferinta), se pune la copt. Se pun la fiert 5-6l apa cu uleiul, otetul, ardeii (taiati felii subtiri), rosiile (taiate cubulete), ardeii iuti (taiati feli ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute