Retete culinare care contin ulei

Praz cu masline  in sos de rosii
Ingrediente: fire de praz, masline, ulei, zahar, otet, bulion, sare,
Mod preparare: Se curata prazul.Se spala si se taie bucati nu prea mari. Se opareste cu apa clocotita. Se pune prazul scurs bine de apa intr-o cratita cu ulei fierbinte.Se lasa sa se prajeasca usor.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Briose cu cacao si visine
Mod preparare: Am amestecat ingredientele uscate apoi am adaugat apa, uleiul si esentele si am amestecat cu mixerul pana la omogenizare.In tava pregatita cu hartie de briose am pus cate o lingura de aluat, cate 2 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 m
Minciunele
Mod preparare: Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul smantana si coniacul zaharul vanilat si putina sare.Se toarna din faina mereu pana se face un aluat nu trebuie sa fie lipicios.Se taie alautul in doua parti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ostropel de peste
Ingrediente: crap, faina, usturoi, apa, ulei, rosii, vegeta, tarhon, sare, piper,
Mod preparare: Dupa ce curatati pestele, puneti o tigaie cu ulei la incins si adaugati pestele tras prin faina.Intre timp puneti apa la fiert impreuna cu condimentele si cu usturoiul (pisat sau dat prin razatoare) ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Zacusca de fasole
Mod preparare: Face parte dintre retetele de zacusca consacrate, am pus si eu anul acesta si mi-a iesit foarte buna. Am dat in "zacuscareala" pentru ca ne place foarte mult si am aflat ca vine o iarna grea ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore si 30 m
Chiftelute cu susan
Mod preparare: Ceapa se toaca marunt si se rumeneste impreuna cu morcovul ras. Se adauga in carnea tocata, apoi se condimenteaza si se leaga compozitia cu pesmet. Se adauga apoi si verdeata tocata fin.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 m
Bors de fasole boabe
Mod preparare: Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert cu apa calduta. Se repeta operatia ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tocanita din piept de pui
Mod preparare: Se caleste ceapa, ardeiul si rosiile.Dupa care se pun bucatile de pui taiate bucatele si fierte, apa si se lasa sa fiarba. La sfarsit se adauga sare, piper si patrunjel.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
TOCANITA DE PULPE DE PUI
Mod preparare: Intotdeuna eu oparesc carnea, dupa care o spal bine.Intrun craticior punem uleiul la prajit, adaugam ceapa taiata marunt, calim pana devine sticloasa, adaugam boiaua apoi carnea, prajim usor la foc mi ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Sandwitch-uri cu piept de pui
Mod preparare: Se taie carnea fasii subtiri si se rumeneste bine in uleiul incins. Se adauga ceapa tocata marunt, se prajeste si ea putin, se sareaza, se pipereaza si se scot din tigaie. Varza rosie se tai ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute