Retete culinare care contin ulei

Volovan acompaniat de crochete de piure
Mod preparare: Se pune puiul la fiert impreuna cu ceapa taiata in doua, foile de dafin si morcovul, nu uitand de pus sare.Se lasa la foc iute pana da in clocot. Se spumuieste si se da la foc mic cca. o ora, dup ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Friptura haiduceasca
Mod preparare: Bucatelele de carne bine unse cu ulei se infig pe frigarui.Ceapa verde tocata, patrunjelul tocat se amesteca cu rosiile si cu castravetele dat pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi se dau la frigider ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata cu piept de pui si porumb
Mod preparare: Carnea de pui se fierbe si se taie feliute, apoi se amesteca intr-un castron cu porumbul, morcovul ras (pe razatoarea mare), castravetii murati taiati felii subtiri si cascavalul (ras sau taiat felii) ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Pasta con funghi
Mod preparare: Se toaca ceapa marunt si se caleste putin.Se taie feliute ciupercile si se pun peste ceapa si se lasa la foc pana sunt facute, se vede pt.ca se inmoaie.Intr-o cratita se pun 2 litri de apa cu o lingur ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
CRAP LA CUPTOR
Mod preparare: Se curata pestele de solzi si intestine, se spala, se condimenteaza cu condimetul special pentru peste (atat inauntru cat si pe dinafara) si se pune in tava in care se afla deja ulei.Ardeii se taie ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Foi cu amoniac
Ingrediente: ou, ulei, zahar, lapte, amoniac alimentar, faina,
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat din care se fac 3 foi.Se coc pe dosul tavii.Aceste foi se pot umple cu orice crema.Dupa umplere se lasa ceva timp sa se inmoaie apoi se taie.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pulpe de pui cu pasta de ardei
Mod preparare: Se iau pulpele se da pielita jos si se prajesc in putin ulei, pe amandoua partile. Se scot pe o farfurie.Se taie o ceapa mare in patru, si se taie feliute subtiri (solzi). Se pun in uleiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
COTLET DE BERBEC
Mod preparare: Pui la prajit, in ulei, slanina si ceapa. Prajesti apoi cotletele. Dupa ce s-au rumenit, le transferi intr-un vas care merge la cuptor, adaugi slanina, ceapa si 1 lingura faina. Amesteci si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Budinca de paste cu fructe
Mod preparare: Puneti la fiert 4 litri de apa. Cand clocoteste, adaugati pastele. Lasati-le la fiert 5-6 minute. Strecurati-le si puneti jumatate din paste intr-o tava unsa cu unt.Curatati kiwi si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rosii umplute cu ciuperci
Mod preparare: Ceapa tocata marunt se caleste in ulei si aind incepe sa se ingalbeneasca.Se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate in lamele fine. Se fierb impreuna inabusit, pana cand se inmoaie bine. ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute