Retete culinare care contin smantana

Inghetata spumoasa
Ingrediente: smantana, cafea, zahar,
Mod preparare: Se bate smantana (care trebuie sa fie foarte proaspata).Se adauga zaharul, apoi cafeaua si se amesteca inca putin. Se varsa in forme si se pune la congelator.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Ciorba de urzici cu pretentii aristocrate de veloute
Mod preparare: Hai ca tot saracul sau, mai nou, tot omul care se hraneste sanatos trece primavara pe langa urzici si gateste o ciorba, un piure sau altceva! Natural, sanatos, vitaminizant!Va propun o reteta cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Fleica de porc
Mod preparare: Bati fleica, o treci prin ulei de masline condimentat cu sare, piper, enibahar, cimbru.Asezi carnea pe grillul incins, lasi sa se patrunda si sa se rumeneasca pe ambele parti.Pentru salata: feliezi ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Chec
Mod preparare: Intr-un vas mare se freaca margarina rama cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile celor 6 oua, amestecandu-se foarte bine.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de margarina, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mancare de fasole  verde
Ingrediente: fasole, smantana, unt, marar, sare,
Mod preparare: Se alege fasole cat mai tanara si fara ate. Se curata de varfuri si codite, se spala si repede se pune la fiert in putina apa clocotita cu sare, atat cat s-o acopere.Cand este fiarta si bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Paste cu jambon
Ingrediente: paste, jambon, smantana, unt, cascaval, piper, sare,
Mod preparare: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Se un unge un vas cu unt, se adauga in straturi paste scurse si bucatele de jambon, sare, piper, cascaval ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciuperci pane cu sos de smantana si marar
Ingrediente: ciuperci, ou, faina, pesmet, smantana, ceapa, marar, sare, piper,
Mod preparare: Se curata ciupercile, se separa coditele si se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au patruns se scurg si se lasa la racit. Palariile ciupercilor se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pangasius cu ciuperci si stafide
Mod preparare: Fileu de pangasius se taie in bucatele mai mici (4-5). Se sareaza si se pipereaza si dupa ce sta un sfert de ora la frigider se da fiecare bucatica prin faina. Cat timp pestele sta la ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pastrav in smantana
Ingrediente: peste, smantana, ceapa, sare, malai, marar, patrunjel,
Mod preparare: Se pune smantana intr-o cratita si cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata marunt. Se adauga malai (in ploaie) pana se ingroasa, amestecandu-se mereu. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Supa cu carne afumata si fasole uscata
Mod preparare: Se pune cu o seara inainte fasolea la inmuiat si dimineata se scurge, apoi se pune la fiert impreuna cu carnea afumata si cea proaspata, taiata bucatele. Dupa cca 1 1/2 ora se pot adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore