Retete culinare care contin smantana

Negresa
Mod preparare: Intr-o craticioara amestecam cacao cu zahar si apa punem la foc mic si amestecam pana zaharul se topeste si crema este mai consistenta.Se ia de pe foc si se adauga untul si se amesteca pana s-a ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sfeclovnic Rusesc
Mod preparare: Sfecla se da prin razatoare mica si se pune in bulion si adaugam otetul. Dupa 10 min. de fierbere dizolvam faina cu smantana in 500 g apa si o turnam peste continutul din oala. Lasam 5 min. si ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ciorba de stevie cu smantana
Mod preparare: Se alege si se spala bine stevia. Separat, se caleste in ulei tot zarzavatul taiat marunt, apoi se pune un litru de apa si se lasa sa fiarba. Cand zarzavaturile sunt pe jumatate fierte, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Supa de cartofi si patrunjel cu costita
Mod preparare: Se curata ceapa si usturoiul, se spala patrunjelul si se toaca toate marunt. Se curata cartofii si radacina de patrunjel si se taie in cubulete. Se incinge uleiul si se pun la calit toate ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Minciunele
Mod preparare: Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul smantana si coniacul zaharul vanilat si putina sare.Se toarna din faina mereu pana se face un aluat nu trebuie sa fie lipicios.Se taie alautul in doua parti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sos frantuzesc
Mod preparare: Se pune pe foc intr-o cratita (pe abur) smantana impreuna cu faina, galbenusurile si untul de sardele, pregatit din 50 gr. unt amestecat cu o lingurita pasta de ansoa si un galbenus fiert trecut prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cod cu sos de ciuperci
Mod preparare: Se spala fileurile de peste.Se zvanta cu un stergar de bucatarie.Se taie bucati mai mari.Se stropesc cu zeama de lamaie.Se sareaza si se pipereaza.Se toaca ceapa si se caleste in untul incins.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Supa crema de dovleac
Mod preparare: Se fierb legumele in apa cu sare. Se strecoara si se paseaza. Apoi se amesteca cu smantana, ou batut si condimente. Se mai da supa intr-un clocot si se serveste cu crutoane de paine ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Pasta aromata de cartofi
Mod preparare: Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb. Se scurg de apa si cat sunt inca fierbinti se paseaza si se amesteca usor cu untul si smantana. Se obtine un piure. Ceapa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sarmalute in foi de vita
Mod preparare: Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa,se amesteca cu orezul, mararul tocat marunt, piperul macinat, 2 linguri pasta de tomate, sare dupa gust.Foile din vita de vie se curata de codite ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m