Retete culinare care contin smantana

Musaca cu carne de curcan
Mod preparare: Se pregateste carnea pentru musaca. Vom toca carnea la robot sau la blender. Vom praji putin ceapa in ulei din samburi de struguri, ardeiul taiat felioare, cu vegeta fara sare. Se tine ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui fript cu sos de ciuperci
Ingrediente: pui, sare, piper, boia, tarhon, vin, ciuperci, smantana,
Mod preparare: Puiul se freaca bine cu sare, piper si boia. Se pune in tava cu ulei sa se rumeneasca putin. Vinul se amesteca cu putin tarhon si se pune in tava. Se da o ora la cuptor. Puiul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Sarlota de ciocolata cu nuca
Mod preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pana se obtine o crema omogena.Nucile sau migdalele ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Taitei cu branza de vaci
Mod preparare: Ouale se amesteca cu faina, putina sare si o jumatate ceasca de apa, pana se formeaza un aluat. Se intinde pe planseta o foaie subtire, si se taie romburi sau dreptunghiuri. Se lasa putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Piure de urzici
Mod preparare: Se spala foarte bine urzicile si se pun in strecuratoare. Separat, se caleste slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste putin. Se ia vasul de pe foc, se pune ceapa tocata si cand e ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m
Bors de vita
Mod preparare: Se fierbe carnea de vita, spumand din cand in cand. Ceapa taiata cubuletze se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul si radacina de patrunjel date prin razatoare si ardeiul gras taiat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie
Mod preparare: Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam si ceapa verde si usturoiul si le taiem marunt.Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu gauri ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Gnocchi gratinati
Mod preparare: Gnocchi ii fierbem 3-4 minute pana ce vin sus,ii luam cu un spumar ii amestecam cu ulei de masline si ii dam deoparte.Intre timp topim untul,adaugam cascavalul ras, branza dulce, topim totul la foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Crema dubla de castraveti cu verdeata
Mod preparare: Curatati castravetii de coaja, taiati-i mai intai in doua, pe lung, indepartati semintele si taiati miezul bucatele. Puneti-i intr-o strecuratoare, presarati-i cu sare si lasati-i o ora sa zemuiasca ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Chec aperitiv
Mod preparare: Se bat ouale crude cu telul.Se adauga, cascavalul ras, parizerul taiat cuburi,faina, smantana, ouala, piperul si sarea si se amesteca bine. Tava de chec se unge si tapeteaza cu faina dupa care ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore