Retete culinare care contin smantana

Cartofi frantuzesti
Mod preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert necuratati in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se curata de coaja si se taie rondele. Se ia o tava se unge bine cu margarina si se asaza un strat felii ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Spaghette cu lamaie
Mod preparare: Se rade coaja de la lamaie pe razatoare mare. Se pune untul intr-o ticaie la foc mediu apoi se adauga coja rasa de lamaie si jumatate din cantitatea de smantana, sare si piper.Se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Saratele cu chimen
Ingrediente: faina, unt, oua, lapte, smantana, sare, chimen,
Mod preparare: Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea plina de smantana si putina sare. Se framanta, apoi se lasa la rece sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba radauteana
Mod preparare: Se fierbe pieptul de pui impreuna cu morcovul, ceapa, telina si cuburile knorr. Separat se face un sos din smantana, iaurt, 4 galbenusuri si usturoiul pisat.Se scoate pieptul din oala in care a ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Varza cu paste
Mod preparare: Varza se taie si se pune la desarat in apa. Ceapa se taie solzi si se caleste in ulei dupa care se adauga carnea macinata si se prajeste in continuare adaugandu-se condimente dupa gust.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Spaghete milaneze cu copanele
Mod preparare: Spalam bine copanelele si apoi le punem in forma de yenna si le bagam la cuptor, pentru 50 de minute.Dupa 30 de minute le scoatem si punem peste copanele vegeta (de la plafar pentru ca este fara sare ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Supa de visine
Mod preparare: Visinele se spala si se curata de codite, se csot simburii si se pun in oala de supa cu putin unt topit. Adaugam apa necesara si putina sare. Lasam sa fiarba visinele.Intr-e timp praful de budinc ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Friptura de curcan cu ananas
Mod preparare: Ananasul se curata de coaja, se taie felii subtiri si se scoate miezul. Carnea se sareaza si se pipereaza, apoi se pune la prajit in ulei. Se scoate si se pastraza la cald.In restul de ulei ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Piept de pui a la Roquefort
Mod preparare: Pieptul de pui sarat si piperat in prealabil se prajeste pe gratar cu un strop de ulei. Sparanghelul, daca este crud, se fierbe in apa cu sare, daca este din conserva se serveste asa cum e. ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Salata de ciuperci cu masline
Mod preparare: Maioneza se amesteca cu smantana, sare, mustar, marar, patrunjel si ceapa rasa fin, apoi se adauga peste ciupercile bine scurse de apa.Salata astfel obtinuta se orneaza cu felii de masline si ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute