Retete culinare care contin smantana

Tarta de praz
Mod preparare: Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se introduce in apa sarata, clocotita. Se lasa doua minute, dupa care se scoate si se scurge.Se unge o tava de tarta cu putin unt (margarina) si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Salata de paste cu broccoli si ton
Mod preparare: Curatati ceapa si taiati-o marunt si tocati ardeiul iute curatat de seminte si nervuri.Rupeti broccoli buchetele, spalati-le si lasati-le sa se scurga.Scurgeti tonul, puneti-l intr-un bol si zdrobiti- ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Cartofi cu cas la cuptor
Mod preparare: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in coaja. Intre timp se prepara branza, astfel: cele 2 oua se bat bine cu putina sare, se adauga casul, smantana, sarea(daca mai este necesar) si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba radauteana
Mod preparare: Morcovii se taie pe lungime in 2.Cartofii se taie in 2, la fel si cepele.Se pun la fiert, legumele curatate si taiate (ca in descrierea de mai sus) impreuna cu bucatile de piept de pui si foile de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu mac, nici caramelizate si portocale
Mod preparare: Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina, cand s-a topit punem zaharul, smantana si ouale amestecam bine punand vasul din cand in can ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Prajitura cu smantana, nuci si scortisoara
Mod preparare: Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un vas, amesteci faina cu praful de copt si un praf de sare, apoi adaugi amestecul in compoziti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cornuri umplute cu sunca, parizer si salam
Mod preparare: Sunca, salamul, parizerul (singure sau amestecate) se trec prin masina de tocat de 2 ori, apoi se amesteca cu smantana, untul moale sarea si piperul.Cornurile se taie in jumatati pe lungime; 10 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete
Mod preparare: Pentru legume, incinge uleiul intr-o tigaie mare.Pune toate legumele in tigaie si caleste-le pana se vor inmuia, amestecandu-le din cand in cand, 20-30 minute.Asezoneaza-le dupa gust si pune-le ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Covrigei de casa
Ingrediente: faina, unt, oua, drojdie, smantana, chimen, zahar,
Mod preparare: Se face aluatul din ingrendientele prezentate fara sa se lase la dospit si se taie cu forma de covrigei, iar pe deaspura se dau cu ou si chimen si se pun la cuptor.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pollo italiano
Mod preparare: Carnea se taie ca pentru snitele si se bate, ciupercile si patrunjelul se toaca, iar cascavalul se rade pe razatoarea mare. Din ciuperci, cascaval si patrunjel se face o compozitie care se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora