Retete culinare care contin smantana

Hexagone cu ciuperci
Mod preparare: Din alautul de foietaj se scot hexagoane groase si in ele se face in mjloc cu o forma mai mica un rotund.Vezi putea vedea pe fotografii.Se pun hexagoanele pe o tava cu pergament si se coc la 180 de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Pui cu curry
Mod preparare: Se taie pieptul de pui cubulete si se prajeste putin-cca 5 min la foc mare (de preferat intr-un ceaun, sau o tigaie de teflon).Se adauga curry, ceapa taiata marunt, morcovii taiati rondele si telina ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Prajitura cu bezea
Mod preparare: Se amesteca untul cu faina, se face o adancitura la mijloc in care se pune un ou intreg, doua galbenusuri, smantana, doua linguri de zahar, otetul si bicarbonatul. Se framanta bine. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Scrumbie marinata cu sos de hrean
Mod preparare: Se curata cartofii.Se taie bucatele si se fierb circa 10 minute in apa cu sare. Prazul curatat se taie rondele si se prajeste 5 minute in unt, impreuna cu cartofii scursi. Se incorporeaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Papanasi cu  Dulceata
Mod preparare: Samesteca branza cu zaharul, grisul si faina.Se bat ouale cu sarea si se toarna peste primul amestec.La sfarsit adaugam razatura de portocale.Se pune uleiul la incins.Cu lingura se ia din compozitie ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Varza umpluta cu carne
Mod preparare: Carnea si costita se spala si se taie bucati. Varza se alege cate una la portie si se curata de cotoare avand grija sa ramana intreaga.Se opareste in apa clocotita cu sare si se scurge.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Budinca din cartofi cu carne de vita
Mod preparare: Carnea tocata si ceapa se inabusa in ulei si 100 ml de supa de oase. Tocatura se raceste, se amesteca cu paine si se toaca din nou cu masina. Se amesteca cu oua, usturoi, patrunjel verde, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
BUDINCA DE CORNURI
Mod preparare: Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet, o tava.Se taie cornurile felii de 1 cm, apoi se pun intr-un castron si se stropesc cu tot laptele rece.Se lasa asa, pana ce laptele e absorbit (cam 30 minute ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
MACROU  LA CUPTOR CU SOS ALB
Mod preparare: Macroul se curata de intestine, se taie capetele, marginea cozii si se spala bine.Se zvanta si se sareaza.Separat intr-o tava sau vas de yena se toarna putin ulei de masline sau de care aveti,se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Pui manastiresc
Mod preparare: De va asteptati la o mancare simpla -manastireasca, aflati ca nu e chiar asa! Puiul acesta nu prea e pentru calugari, pare mai degraba "o gateala festiva, pentru oaspeti" .O mancare bogata , gustoasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute