Retete culinare care contin smantana

Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci
Mod preparare: Feliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa taiata pana cand devine sticloasa. Ciupercile taiate felii se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pui cu legume
Ingrediente: morcovi, praz, ceapa, pui, unt, Knorr, vin alb, apa, smantana,
Mod preparare: Bucatile de carne de pui se prajesc in unt. Se adauga cubuletul de Knorr (concentrat de supa), vinul si apa. Se amesteca bine si se lasa la foc mic cca. 8 min. acoperit. La sfarsit, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pui cu ardei copt
Mod preparare: Ardeii se coc.Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Se adauga faina si dupa 5 minute torni smantana si se lasa sa fiarba 10-15 minute.Carnea se rumeneste in ulei incins...Ardeii (copti si ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura ieftina si rapida
Mod preparare: Untura, ouale si zaharul se amesteca mine de tot pina cand devin ca o spuma.In putina smantana sfaramam drojdia pe care o adaugam impreuna cu cealalta smantana si apoi adaugam faina si coaja de lamaie ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Supa chinezeasca
Ingrediente: china mix, smantana, verdeata, vegeta,
Mod preparare: Se pun la fiert legumele impreuna cu vegeta dupa gust, atentie sa nu se puna prea multa ca devine sarata supa si are un gust nu foarte incantator de chimic.Se adauga sare doar daca e nevoie.Dupa ce ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba de cartofi cu carnati si galuste
Mod preparare: Se toaca ceapa marunt si se pune la foc impreuna cu carnaciorii si cartofii taiati cubulete.Cand s-a inmuiat ceapa si s-au rumenit carnaciorii se adauga boiaua si se stinge imediat cu apa.Se mai adaug ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Oua umplute
Mod preparare: Se fierb ouale in apa cu sare cca 15 minute[ sa fie foarte tari] Se toarna peste ele apa rece si se lasa cateva minute dupa si patrunjelul tocat marunt care se curata de coaje. Se taie ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bors cu ciolan crud
Mod preparare: Ciolanul se curata, se spala si se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se mai lasa 40 minute la foc mic cu capac.Separat caliti in ulei legumele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Conopida cu sos tartar
Mod preparare: Se pun intr-un castron galbenusurile si mustarul, se toarna uleiul putin cate putin, se amesteca cu lingura de lemn (sau cu telul) ca la maioneza si se pune la frigider.Se curata ceapa si se toaca ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Supa din cartofi
Mod preparare: Ceapa, morcovii, telina, varza, radacina de patrunjel si pastarnacul se inabusa in ulei cu 100 ml de supa de oase. Cand sunt fierti pe jumatate, se adauga legumele inabusite, boia de ardei, chime ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora