Retete culinare care contin smantana

Cafe au Lait
Mod preparare: Intr-un vas mediu se incalzesc cafeaua, laptele si siropul de ciocolata. Se indeparteaza apoi de pe foc. In timp ce compozitia se incalzeste, se bate smantana iar apoi se mesteca cu crema de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata de cartofi cu sos de iaurt
Mod preparare: Cartofii fierti se curata si se taie cuburi. Ridichile se spala bine si se toaca fin. Ardeiul se taie patratele, rosiile se taie felii, ceapa verde inele. Se amesteca toate intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Muschi de vaca umplut
Mod preparare: Se curata muschiul de pielite. Se despica muschiul in doua in lungime, dar nu de tot. Se scoate o fasie de carne din mijloc, care se trece prin masina de tocat, impreuna cu celalalt muschi ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Carne de pui cu smantana
Ingrediente: carne de pui, ulei, ceapa, smantana, faina, sare,
Mod preparare: Bucatile de carne si ceapa se inabusa cu 100 ml de apa. Cand carnea este gata, se scoate separat.Se adauga faina dizolvata in 150 ml de apa rece, sare, smantana, 1 l de apa si se fierb cca 15 min ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tort cu branza dulce si coacaze
Mod preparare: Se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul si sucul de portocala. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in galbenuse alaturi de faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
FICATEI DE PUI CU MAMALIGUTA SI SMANTANA
Mod preparare: Ceapa se spala, se curata si se toaca marunt, ficateii se tin in apa rece circa o jumatate de ora pentru a iesi sangele din ei apoi se spala si se scot intr-o sita sa se scurga, intr-o oala se pune ap ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sos picant cu verdeata
Mod preparare: Se pun intr-un castron galbenusul, mustarul, sarea si piperul. Se amesteca cu un tel in forma de para incorporand treptat uleiul (putin mai repede decat la maioneza).Adaugati apoi otet, smantana ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Ciorba de oua
Mod preparare: Punem intr-un vas un pic de ulei, dupa care adaugam faina si facem un rantas. Cand este gata, punem apa si usturoiul zdrobit, sare dupa gust si piper.Se lasa la fiert, dupa care adaugam smantana ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Chec aperitiv
Mod preparare: Cascavalul se amesteca cu faina praful de copt si sunca.Galbenusurilele amestecate cu smantana, se incorporeaza cu celealte ingrediente, se condimenteaza. Albusuilele se bat spuma si se adauga la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Budinca fiarta din branza de vaca
Ingrediente: branza, ou, unt, smantana, lapte, gris, franzela, sare,
Mod preparare: Se freaca untul spuma, se adauga branza data prin sita sau foarte bine sfaramata cu furculita, smantana, grisul, miezul de piine bine sfaramat, laptele si ouale bine batute. Se amesteca totul ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute