Retete culinare care contin smantana

Mazare cu carne de vaca
Mod preparare: Se taie carnea bucati potrivite.Se prajeste in untura, apoi se pune ceapa tocata.Se lasa sa se prajeasca foarte putin, se adauga faina, se amesteca ca sa nu se prajeasca prea tare si se stinge cu un ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Crap prajit, cu sos de usturoi
Mod preparare: Crapul se imparte in portii si se sareaza. Bucatile de crap se stropesc cu zeama de lamiae ca sa ia din mirosul specific. Apoi se trec prin faina amestecata cu boia dulce.Apoi se prajesc in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Ciorba de burta
Mod preparare: Se fierbe burta cam pe jumatate, se scoate si se taie feliute subtiri apoi se fierbe mai departe. Eu schimb apa si pun si ceapa intreaga ca sa inmoaie un pic burta. Se pune si osul bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 45 minute
SUPA CREMA DE ROSII
Mod preparare: Se fierb morcovii si cartofii. Cand sunt jumatate fierti adaugam ceapa si ardeiul ardeiul si continuam fierberea. Apoi adaugam rosiile decojite si pasate si fierbem totul inca 10 minute.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de ridichi de luna
Ingrediente: ridichi, ou, smantana, sare,
Mod preparare: Se spala bine ridichile si se taie rotogoale subtiri. Galbenusul de ou se da prin sita si se freaca cu smantana, apoi se toarna peste ridichi. Se adauga albusul taiat felioare subtiri, sare ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Ciorba de pui a la grec
Mod preparare: Se spala bine pulpele.Se pun la fiert.Se spumeaza, apoi se pun morcovii taiati rondele, pentru ca fierb mai greu.Dupa care adaugam si celelate legume, lasam sa fiarba la foc mediu.Cand a fiert, punem ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Supa rece de castraveti
Mod preparare: Se spala castravetii si se taie din bucata de la mijloc mai multe felii subtiri de tot, care se pun deoparte pentru garnisit.Restul castravetilor se taie mai intai in doua si pe urma cubulete.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Pasca cu smantana
Mod preparare: Se amesteca smantana cu zaharul pudra, vanilia, faina, coaja de lamaie, 4 galbenusuri, 6 albusuri batute spuma si stafidele.Pe planseta se intinde o bucata din aluat atat cat fundul tavii. Tava s ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie
Mod preparare: Se pune carnea de miel la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa dea primul clocot, se spumuieste si se adauga morcovii, patrunjelul si o ceapa mica taiate marunt. Cand sint aproape fierte, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Paste cu piept de pui si praz
Mod preparare: Se caleste prazul cu ardeiul rosu maruntiti in putin ulei, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se adauga pieptul de pui taiat fasii. Separat se amesteca smantana cu un galbenus de ou.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute