Retete culinare care contin smantana

Perisoare cu smantana in sos alb
Ingrediente: orez, lapte, boia, smantana, grasime, faina,
Mod preparare: Din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa. Se scot intr-o cratita. Separat se face un rantas din untura sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de conopida
Mod preparare: Se curata conopida (indepartandu-se frunzulitele vestede), se rupe buchetele, se cresteaza cotoarele cu un cutit si se inmoaie 15 minute in apa rece cu sare.Se lasa sa se scurga si se pun intr-o oala ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ciorba de urzici
Ingrediente: urzici, orez, ceape, morcov, ou, smantana, sare,
Mod preparare: Se culeg urzicile se spala bine, sub jet de apa in vreo 2-3 ape apoi se pun la fiert. Dupa ce s-au fiert le tocam cu cutitul de lemn. Taiem ceapa si o rumenim putin apoi o punem si pe ia in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Ciulama de pui
Mod preparare: Se prajeste puiul, se adauga ceapa pt calit si se innabuse cu un paharel de apa se lasa 10 min.Se adauga ciupercile din smantana si faina se face un amestec ce se pune peste carne si ceapa.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Salata de castraveti cu smantana si usturoi
Mod preparare: Se curata castravetii si se taie rondele, se taie ceapa marunt si se piseaza usturoiul. Se pun toate intr-un bol si se adauga smantana, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Cartofi noi cu smantana si cubulete din carne de porc cu sos
Mod preparare: Cartofii se curata si se pun la fiert cu, condimente (sare, piper, rozmarin) dupa gust. Cand au fiert se scurge aproape toata apa, se adauga smantana cu 4 catei de usturoi si se mai lasa sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Budinca cu branza de vaca
Ingrediente: branza de vaca, ou, smantana, unt, sare, pesmet,
Mod preparare: Se trece branza prin sita si se amesteca cu ouale batute, smantana, untul si sarea. Se pune intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se da la cuptor sa se rumeneasca.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Supa taraneasca
Mod preparare: Se taie bucatele legumele si se pun la fiert. Cand e gata supa se pun intr-un bol ouale, branza taiata cubulete, smantana si se toarna treptat din zeama de la supa. Se mixeaza si apoi se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Gogosele Aebleskiver
Mod preparare: Se bat albusurile. Se amesteca separat faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul, zaharul, untul topit si smantana pana se omogenizeaza. La sfarsit se adauga albusul batut spuma, incet.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciulama
Mod preparare: Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 20 minute, intr-o cratita cu 250 ml apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa , pana cand ciupercile se moaie bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute