Retete culinare care contin sare

Ciuperci inabusite
Ingrediente: ciuperci, ulei, ceape, sare, piper,
Mod preparare: Ciupercile se taie bucati,se sareaza, se pipereaza.Ceapa se toaca marunt si se inabusa impreuna cu ciupercile in ulei incins pana se inmoaie.Cat sunt fierbinti se pun in borcane bine capsate sau se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Salata de cartofi cu maioneza
Mod preparare: Feliezi cartofii raciti, decojiti. Ceapa o oparesti intr-un bait obtinut dintr-o parte otet, 3 parti apa, sare, piper, foaie de dafin. Faci o maioneza din doua galbensuri si 50 ml ulei(un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui cu ciuperci
Mod preparare: Bucatile de pui se inabusa in ulei cu 150 ml de apa. Cand carnea e pe jumatate fiarta se scoate in alt vas. In uleiul ramas se inabusa ciupercile, se adauga sare, piper si patrunjel verde. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mititei cu carne de oaie
Mod preparare: Carnea se curata, se spala, se taie bucati si se trece prin masina de tocat. Se adauga sare, bicarbonat si se amesteca. Usturoiul se curata, se spala, se piseaza si se prepara un sos de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Placinta cu spanac si branza
Ingrediente: faina, undelemn, sare, apa, spanac, oua, branza,
Mod preparare: Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se bat sa devina elastice, se ung cu grasime, se impaturesc ca o plapuma si se dau la rece 1/2-1 ora. In tava unsa se pune prima ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de rosi cu crutoane aromate
Mod preparare: Intr-o olita de 2,5 litri se pune uleiul, zarzavatul curatat, spalat si maruntit, inclusiv tijele de telina + orezul, se inabuse 1-2 minute, se adauga apa si un praf de sare si se lasa la fiert pt 30 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pasta de ton
Ingrediente: ton, masline verzi, maioneza, ceapa, sare, lamaie,
Mod preparare: Tonul se scurge bine. Ceapa si maslinele se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele.  Succes garantat, simplu dar gustos.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Spanac picant cu branza topita
Mod preparare: Se spala spanacul in 2-3 ape, se scurge bine si se pune la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, impreuna cu concentratul. Frunzele de spanac se lasa intregi. Se caleste spanacul 3-4 ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Scoici cu sos de rosii si ierburi
Mod preparare: Pentru sos, se incalzeste uleiul, usturoiul si semintele de coriadru intr-o tigaie apoi se dau deoparte. Se cresteaza cate o cruce mica pe fundul fiecarei rosii si pune-le intr-un castron mare. ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Rosii umplute la borcan
Mod preparare: Se spala rosiile, li se taie in partea de sus un capac, apoi se scobesc. Se curata usturoiul si se da pe razatoarea cea mica, se amesteca bine cu branza de vaci, telemeaua data pe razatoarea cea ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute