Retete culinare care contin sare

Bors de cartofi simplu
Mod preparare: Se pun la fiert intr-o oala apa, morcovul intreg si o ceapa taiata marunt. Cand au inceput sa fiarba, se adauga cartofii curatati si taiati in bucati potrivite. Se pune sare si se presara ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Dovlecei cu legume la cuptor
Mod preparare: Se spala dovleceii, se pun intr-un vas termorezistent, intregi sau taiati in jumatati pe lung. Se adauga ardeiul taiat in fasii si rosiile. Se toaca ceapa, se caleste 2 minute in ulei si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pateu de ficat in aspic
Mod preparare: Ficatul se tine in lapte rece cam 10-12 ore. Se acopera cu felii de slanina si se pune la fiert in baia de apa la cuptor. Dupa doua ore, cand e fiert, se lasa sa se raceasca si se da prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 40 minute
Sufleu de ciuperci cu smantana
Mod preparare: Se taie ciupercile felii, se inabusa in unt cu patrunjel taiat marunt si zeama de lamaie. Cand s-au muiat, se amesteca cu galbenusurile, sarea, pesmetul. Dupa ce se racesc, se adauga smantan ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Castraveciori murati
Mod preparare: Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg si se aseaza in borcane sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata de cartofi fierti si ton
Mod preparare: Se curata cartofii de coaja si se fierb. Se scot din apa si se lasa la racit, apoi se taie cubulete mici si se pun intr-un castron. In acelasi castron punem ardeii, ceapa si rosiile, toate ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Placinta aperitiv cu franjuri
Mod preparare: Se pun la fiert ingredientele de carne de mai sus, se curata limba de pielita alba se toaca totul marunt cu cutitul se amesteca cu ceapa, usturoi, marar verde tocate marunt, cu ouale se potriveste de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
TOCANITA DE CARTOFI CU CARNAT AFUMAT
Mod preparare: Se caleste carnatul, ceapa, apoi se adauga cartofi sa fiarba si rosia catre sfarsit. Dupa ce se trage de pe foc se adauga patrunjelul.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salata de sfecla rosie
Ingrediente: sfecla, chimen, sare, otet de mere, miere,
Mod preparare: Sfecla se spala, se curata de coaja, se da pe razatoare si se presara cu sare dupa gust si semintele de chimen zdrobite (pisate). Pentru a se zdrobi (pisa) mai bine, semintele de chimen se vor ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pui la sticla
Ingrediente: pui, usturoi, slanina, piper, sare, boia, ulei,
Mod preparare: Se ia un pui intreg. Pe sub pielita puiului se introduce usturoiul taiat felii si 2-3 feliute de slanina. Se condimenteaza si in interior si pe exterior. Se umple o sticla de bere de 0. ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute