Retete culinare care contin sare

Salata de legume fara carne (tip boeuf)
Mod preparare: Din legumele fierte intregi ramase de la supa de rosii cu verdeturi si zdrente de ou am preparat un aperitiv nemaipomenit de gustos. Arata ca si salata boeuf, contine aceleasi ingrediente, dar ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Dovlecei in sos de smantana
Mod preparare: Dovleceii se curata de coaja si se taie cuburi de aproximativ 2 cm. Se pun la fiert intr-o oala impreuna cu uleiul si 50 ml apa. Dupa 10 minute, cand au fiert, se adauga smanatana, sarea si ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Pulpe de pui, dezosate, la gratar
Ingrediente: pulpe, sare, piper, boia,
Mod preparare: Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase.Se sareaza, se pipereaza, se prafuiesc cu boia si se frig pe gratar. 
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Crap portughez
Mod preparare: Bucatile de peste se introduc la cuptor intr-o tava cu 100 ml de ulei si se frig. Ceapa se inabusa in 50 ml de uleii 100 ml de apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml de apa,rosiile taiate cubur ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Placinta cu macaroane
Mod preparare: Se face o foaie de placinta. Se aseaza intr-o forma sau chiar o cratita bine unsa cu unt, 4-5 randuri de foi stropite intre ele cu unt, si lasand marginile sa iasa afara din cratita, spre a ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mamaliguta cu peste si mujdei
Mod preparare: Spelii pestele in apa rece ,il sarezi, apoi il stropesti cu putin vin.Pui uleiul obisnuit la incins in tigaie si adaugi 1-2 linguri de ulei de masline, apoi dai pestele prin faina alba si il pui in ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pui provensal
Mod preparare: Se incinge cuptorul. Se spala puiul, se zvanta, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de aragaz. Se amesteca uleiul cu usturoiul pisat si cu cimbru, se unge puiul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Painea studentului
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele si se bate aluatul pana face bule de aer. Se pune intr-o tava bine unsa si tapetata cu faina si se lasa 24 de ore la temperatura camerei. Se coace la foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de fasole pastai
Ingrediente: pastai, oua, mustar, usturoi, sare, ulei,
Mod preparare: Se curata fasolea, se rupe bucati mici si se fierbe in apa cu sare (asta in cazul in care e proaspata). Dupa ce s-a fiert se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca bine. Intre ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Supa de conopida cu unt
Mod preparare: Se dau prin razatoare patrunjelul, morcovul si ceapa si se fierb in apa pana cand se inmoaie bine. Se strecoara zeama si se adauga faina, amestecata cu untul si cu putina zeama de zarzavat si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora