Retete culinare care contin sare

Salata de ridichi de luna
Ingrediente: ridichi, ou, smantana, sare,
Mod preparare: Se spala bine ridichile si se taie rotogoale subtiri. Galbenusul de ou se da prin sita si se freaca cu smantana, apoi se toarna peste ridichi. Se adauga albusul taiat felioare subtiri, sare ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Mazare cu carnaciori
Mod preparare: Ardelul se curata,se taie marunt si impreuna cu ceapa curatata si taiata pestisori si cu morcovul curatat si taiat rondele se calesc in putin ulei. Dupa cateva minute se aduga putina apa si se lasa s ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salata verde dulce
Ingrediente: salata verde, sare, ulei, zahar, otet,
Mod preparare: Salata verde se spala si se taie fasii.Intr-un pahar de 200 ml se pun trei linguri de zahar, otet cat sa acopere zaharul si restul apa.Se amsteca pana se topeste zaharul.Salata se sareaza si se pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Salata de macrou si hering marinat
Mod preparare: Pestele marinat care este deja portionat se aseaza intr-un castron impreuna cu toate celelalte ingrediente taiate rondele sau felii, sau dupa preferinta fiecaruia.Se condimenteaza dupa gust si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Bors de zarzavat
Mod preparare: Oasele se pun la fiert in apa cu sare si se lasa asa pana sunt fierte. Se spumeaza.Se curata toate zarzavaturile si legumele.Intr-o oala se pun toate legumele si zarzavaturile taiate marunt si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa rece de castraveti
Mod preparare: Se spala castravetii si se taie din bucata de la mijloc mai multe felii subtiri de tot, care se pun deoparte pentru garnisit.Restul castravetilor se taie mai intai in doua si pe urma cubulete.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Supa de mere acrisoare
Ingrediente: apa, mere, faina, zahar, unt, scortisoara, sare,
Mod preparare: Se curata merele.Se taie in cuburi,.Se fierb in apa cu sare, zahar si scortisoara pe foc slab. Dupa cca 10-15 minute, se adauga faina foarte usor rumenita in unt.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mancarica de pui cu tarhon si rosii
Mod preparare: Se portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile de pui (zeama nu se arunca) si se prajesc in uleiul incins. Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Iahnie de telina cu masline
Ingrediente: teline, bulion, zahar, masline, ceapa, faina, ulei, sare,
Mod preparare: Se curata si se taie telinele felii, apoi se prajesc. In uleiul ramas se rumeneste ceapa taiata marunt, cu putina faina. Se adauga bulionul desfacut cu putina apa. Dupa ce a fiert 10 ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
PERISOARE DIN PIEPT DE PASARE CU SUC DE ROSII
Mod preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si franzela.La tocatura se adauga oul intreg sau albusurile, faina, 1/2 lingurita sare fina, un varf de cutit de piper, o lingurita cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute