Retete culinare care contin sare

Peste la cuptor cu patrunjel verde
Mod preparare: Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper, se lasa sa fiarba incet circa 5 minute, fara capac.Cand s-au inmuiat legumele, se rastoarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba taraneasca de pasare
Mod preparare: Pasarea curatata si spalata se taie in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Dupa ce a dat in clocot se aduna spuma si se fierbe in continuare la foc domol. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata de sfecla rosie pentru iarna
Ingrediente: sfecla rosie, otet, sare, zahar,
Mod preparare: Sfecla se curata, se spala bine, se pune la fiert. Cand s-a fiert se curata de coaja si se taie cubulete potrivite. Se face o solutie din sare, zahar si otet dupa gust. Se pun cuburile ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Crochete si bile din branza
Ingrediente: branza, ou, faina, piper, ulei, unt, susan, sare, mac,
Mod preparare: Crochete: Obtinem o compozitie consistenta din ingredientele prezentate.Modelam bile de marimea unei nuci, le trecem prin faina si le prajim in ulei incins(ca gogosile).Lasam sa se scurga pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Peste in aluat
Ingrediente: peste, sare, untura, aluat de clatite,
Mod preparare: Se poate pregati din salau, nisetru, morun, somn. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de 3-4 cm. Se spala, si se da cu sare. Se pregateste un aluat de ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Zarzavat pentru ciorbe
Mod preparare: Se taie marunt (cubulete) zarzavatul.Se amesteca cu sarea si conservantul, apoi se pune in borcane. Inlocuieste cu succes zarzavatul proaspat pe timp de iarna.
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Rizoto milanez
Mod preparare: Orezul se inabusa in 100 g de margarina, se adauga supa de oase, sare, se fierbe totul 5 min apoi se acopera vasul si se continua fierberea 20 min.Ciupercile se inabusa in restul de margarina, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ficatei cu sos de rosii
Mod preparare: Ficateii se rumenesc in 2 linguri ulei. Separat, se calesc intr-o lingura rosiile spalate, taiate in bucati mici, bulionul, usturoiul taiat marunt si dupa gust sare si piper. Se lasa sa dea ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salata de paine
Mod preparare: Se taie painea felii mai groase si se rumeneste fie in cuptor (8 minute la 200 grade C), fie in toaster. Intre timp, se spala rosiile si se taie cubulete, se curata castravetele, se taie in doua pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Paste cu branza de capra, spanac si chilli
Mod preparare: Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. .Incalziti uleiul intr-o tigaie la foc mediu,adaugati usturoiul taiat marunt si ardeiul apoi prajiti aproximativ un minut. Adaugati ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute