Retete culinare care contin sare

DOVLECEL A LA FLORINEL
Mod preparare: Se curata dovleceii de coaja, se dau cu sare si piper, busuioc, oregano si se lasa la rece 30 de minute.Se bat ouale cu restul de sare, piper, busuioc, oregano si se face omleta. Se toaca in mixe ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Omleta cu malai si branza
Ingrediente: ou, telemea de oaie, malai, marar, unt, sare, piper,
Mod preparare: Se bat ouale, se adauga 1-2 linguri de apa (pentru a deveni mai pufoasa omleta).Spun 50 gr. branza rasa, mararul si condimentele. Intr-o tigaie se topeste untul, se pune restul de branza rasa si ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Tocanita ardeleneasca
Mod preparare: Carnea de porc se spala bine si apoi se taie cubulete.Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit cu putin ulei, cand aceasta este calita (rozalie) se pune paprika se amesteca si se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mititei cu piure de cartofi
Mod preparare: Carnea trecuta de trei ori prin masina de tocat se amesteca cu sare, piper, bicarbonat sau sifon si cimbru sfaramat. Separat se prepara un sos de usturoi astfel: se curata usturoiul, se piseaza, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Supa de mazare uscata
Mod preparare: Se alege mazarea, se spala bine si se pune la inmuiat de cu seara. A doua zi, se schimba apa si se aseaza mazarea la foc potrivit. Dupa cateva clocote, se adauga zarzavatul curatat, spalat s ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciorba de burta
Mod preparare: Se fierbe burta cam pe jumatate, se scoate si se taie feliute subtiri apoi se fierbe mai departe. Eu schimb apa si pun si ceapa intreaga ca sa inmoaie un pic burta. Se pune si osul bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 45 minute
SUPA CREMA DE ROSII
Mod preparare: Se fierb morcovii si cartofii. Cand sunt jumatate fierti adaugam ceapa si ardeiul ardeiul si continuam fierberea. Apoi adaugam rosiile decojite si pasate si fierbem totul inca 10 minute.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bagheta cu ciuperci
Mod preparare: Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune la calit in ulei incins, se adauga carnea si se prajeste bine, amestecand incontinuu. Se adauga apoi branza topita, ketchup-ul si ciupercile tocat ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Ficat de porc pane
Ingrediente: ficat, ou, faina de grau, ulei, piper, sare,
Mod preparare: Ficatul spalat, scurs sau sters, se feliaza si se bate ca si carnea pentru snitel.Trecem fiecare felie prin faina si ou batut cu putin ulei si piper. Prajim in ulei incins, scoatem paneurile pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Salata de ton
Mod preparare: Se fierb melcisorii in 2 l de apa in care se pune in prealabil vegeta si 2 linguri de ulei, dupa care se lasa la racit. Intr-un castron se amesteca tonul cu patrunjelul tocat marunt, se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute