Retete culinare care contin sare

Bors de varza cu ciolan afumat
Mod preparare: Se opareste ciolanul in putina apa cu sare. In oala in care se prepara borsul se pune la fiert varza spalata si tocata marunt, ceapa tocata si ea marunt si cu ciolanul afumat. Ciolanul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
SALATA DE TELINA CU PIEPT DE PUI
Mod preparare: Spalati si curatati telina si merele, taiati-le julien si puneti-le in apa rece amestecata cu sucul de la 1 lamaie, pentru a nu se innegri. Intre timp, pregatiti o maioneza din 2 galbenusuri, 1 ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Spaghete cu sofran si cabanos
Mod preparare: Rumeniti ceapa in 2 linguri de ulei, turnati peste ea vinul alb, adaugati rosiile si sofranul si gustati de sare si piper.Fierbeti spaghetele al dente (8-10 minute) in 2 l de apa cu sare.Taiati ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Dovlecei umpluti
Mod preparare: Dovleceii se curata de coaja si se taie in doua jumatati.se scobesc de miez.Orezul se fierbe, apoi se amesteca cu carnea tocata, trei sfert din ceapa tocata ,sarea, piperul si putin marar tocat ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Omleta cu cascaval
Ingrediente: unt, cascaval, lapte praf, ou, sare, piper,
Mod preparare: Se sparg ouale intr-un castron si se adauga celelalte ingrediente. Se omogenizeaza. Se pun apoi untul intr-o tigaie si cand este fierbinte, se adauga ouale. Cand omleta este coapta pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Sandwitch-uri cu branza si mustar
Ingrediente: unt, branza de burduf, mustar, oua, sare,
Mod preparare: Se freaca bine untul cu branza, se adauga galbenusul rascopt dat prin sita sau zdrobit cu o furculita, mustarul si sarea necesara.Se ung felii de paine cu aceasta pasta.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ciorba de perisoare
Mod preparare: Se fierbe zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cand este gata, se adauga perisoarele, orezul fiert, sucul de rosii si, la urma, leusteanul tocat. Perisoarele se prepara din carnea tocata, ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Pateuri speciale
Mod preparare: Pentru aluat:Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei ca ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Budinca de macaroane cu carne
Mod preparare: Se fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg, se clatesc cu apa calduta si se strecoara. Carnea fiarta se toaca si se amesteca cu uleiul si verdeata. Se pun apoi macaroanele si carnea in ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba de rosii cu taitei
Mod preparare: Se spala, se curata legumele, zarzavaturile. Se taie marunt rosiile, ceapa, ardeiul, cartofii. Se pun la fiert, se adauga o lingura de ulei. Cand legumele s-au fiert, se potriveste de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora