Retete culinare care contin sare

Dovlecel gratinat cu usturoi
Mod preparare: Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente pentru friptura. Puneti uleiul la incins intr-o tigaie antiaderenta si prajiti dovleceii p ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Placintele cu ciuperci
Mod preparare: Se prepara aluatul de placintele din faina, lapte si oua, la care se adauga putina sare si frunzulite de cimbru taiate cu foarfeca.Se taie ciupercile in 4. Ceapa, curatata, se taie marunt si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)
Mod preparare: Cotletul de porc se spala, se usuca cu un servet, se sareaza, se pipereaza, se pune catelul de usturoi curatat si taiat felii si se ruleaza. Se leaga cu o ata mai groasa sau cine are poate sa il ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Musaca cu ton si paste fainoase
Mod preparare: Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei, dupa care se adauga o cana de apa, bulionul si orezul. Se lasa sa dea cateva clocote. Intr-un castron se pune pestele peste care se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Snitel de vitel
Mod preparare: Se taie carnea in bucati potrivit de mari, de grosimea unui deget. Se bat usor cu ciocanul de lemn, se presara cu sare si piper. Fiecare felie de carne se inmoaie in ouale batute cu o ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Rigatoni cu ton proaspat
Mod preparare: Se taie tonul cubulete potrivite se pune in tigaie cu un catel de usturoi si o bucativa de ceapa tocata se caleste la foc mic apoi stingeti-l cu 2 linguri de vin alb. Intr-o alta tigae se pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Medalion de curcan cu sos de unt, lamaie si chimen
Ingrediente: curcan, cuburi de unt, lamai, chimen, piper, sare,
Mod preparare: Spalam medalionele de curcan, le stergem cu un prosop de hartie. Asezam carnea de curcan intr-o tava yenna, punem peste carne sare, piper proaspat macinat, seminte de chimen, zeama de la o ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Sos de usturoi (mujdei) rece
Ingrediente: usturoi, sare, supa,
Mod preparare: Usturoiul se piseaza in piulita de lemn cu sarea pana ce se obtine o pasta. Pasta se pune intr-un vas inox (email), adaugand putina supa rece si amestecand compozitia pana la omogenizare.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pastrama oaie
Mod preparare: Se felieaza carnea, scotand eventualele pielite, iar cele care nu se pot se taie crestand din loc in loc, pt. a putea fi mancate usor. Intr-un vas se amesteca 1 la 1 cantitate vin cu apa (daca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui umplut cu orez
Mod preparare: Puiul se condimenteaza inauntru si sub piele cu sare, piper, boia, rozmarin. Orezul impreuna cu morcovul taiat feliute se fierbe, se adauga putin curry si patrunjel. Se ia de pe foc, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora