Retete culinare care contin sare

Salata cu somon
Mod preparare: Se pun cartofii si morcovul la fiert, dupa ce s-au racit se taie cubulete, la fel si castravetii, si somonul. O tava de chec mica se tapetaeaza cu hartie de copt apoi se aseaza pe peretii acestei ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Supa de post cu cartofi si praz
Mod preparare: Se curata cartofii de coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita (cartofii taiati cubulete si prazul in inele subtiri). Cand legumele se inmoaie, se trec prin sita ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Sandwitch-uri cu icre de Manciuria
Ingrediente: franzela, icre, unt, sare,
Mod preparare: Peste feliile unse cu unt, se aranjeaza un strat de icre bob langa bob, lasand la marginea feliei o distanta de 1/2 cm. Marginea se garniseste cu unt. La fel se prepara si sandvisurile cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Dovlecei prajiti
Ingrediente: dovlecei, untura, faina, lapte, sare,
Mod preparare: Se rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund in felii de o jumatate centimetru grosime. Sa nu se sareze inainte de a fi pusi la prajit. Se infierbanta untura. Pentru ca ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Ciuperci cu ceapa si patrunjel verde
Ingrediente: ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper, patrunjel, pesmet,
Mod preparare: Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga piciorusele ciupercilor tocate, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de peste
Ingrediente: peste, ulei, zeama de lamaie, ou, sare, patrunjel,
Mod preparare: Pestele fiert se scoate de pe oase si se toaca cu cutitul. Se amesteca cu uleiul, zeama de lamaie, sarea si verdeata. Oul fiert se da pe razatoare si se presara pe deasupra.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Fasole verde
Ingrediente: fasole verde, rosii, usturoi, ceapa, piper, sare,
Mod preparare: Se toaca ceapa marunt, fasolea se spala bine, iar din cateii de usturoi se face un mujdei. Se caleste ceapa, se adauga fasolea verde si se lasa 5 min la foc mic, dupa care se adauga pasta de ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Friptura de pui la tava
Ingrediente: pui, ulei, usturoi, vin, sare, piper, boia,
Mod preparare: Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se scurg si se condimenteaza (piper, boia, sare). Dupa ce au fost condimentati, se aseaza intr-o tava cu ulei, se ung cu ulei si se lasa la cuptor ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata de varza si alte cruditati
Mod preparare: Se dau pe razatoare toate legumele.Se codimenteaza. Se lasa 2 ore.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Ciulama
Mod preparare: Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 20 minute, intr-o cratita cu 250 ml apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa , pana cand ciupercile se moaie bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute