Retete culinare care contin sare

Ciulama de pui cu smantana
Mod preparare: Mai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov, telina, ardeiul gas, ceapa si lasam sa fiarba pana carenea e patrunsa. Intr.un alt vas ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ochiuri
Ingrediente: ou, ulei, piper, sare,
Mod preparare: Dupa ce au fost spalate, ouale se sparg separat, unul cate unul, intr-o farfurie si de aici se rastoarna in alta farfurie adinca sau alt vas. Spargerea se face separat, pentru a depista astfel ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pate de ficat de pui
Mod preparare: Se pun la topit 3o g unt si cand s-a topit se pune ceapa taiata marunt. Se prajeste pana devine aurie, dupa care se adauga ficatul de pui si se prajeste in continuare. Daca mai este nevoie s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Mod preparare: Se pune la fiert fasolea cu jumatate de morcov taiat cubulete mici, ceapa taiata la fel si sare.In acelasi timp se pune intr-o alta oala la fiert ciolanul in apa, dupa ce s-a fiert fasolea se scoate c ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 10 minute
Salata de sfecla cruda
Ingrediente: sfecla, morcovi, lamaie, ulei, sare, telina,
Mod preparare: Se curata, se spala si se taie ca fideluta toate trei legumele. Se adauga sare, ulei si zeama de lamiie. Se amesteca bine totul.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Pizza vegetariana
Mod preparare: Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga apa calda, margarina si 1 lingurita de sare. Se face un aluat care se lasa sa creasca in tava unsa si tapetata cu faina. Ceapa, morcovul si telin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa crema de rosii
Mod preparare: Se decojesc rosiile. Se scot si semintele si se pun impreuna cu pielitele de la rosii la fiert in 2 litri de apa, pentru aproximativ 30 minute.Se strecoara apoi apa si se asaza deoparte pentru a ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Rosii umplute cu vinete
Ingrediente: vanata, cepe, ulei, rosii, sare, piper, patrunjel,
Mod preparare: Se coace vinata, se lasa sa se scurga bine, se toaca pe o planseta de lemn cu tocatorul de lemn, se pune intr-un castron si se bate cu uleiul, care se toarna putin cate putin. Se adauga ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
SALATA CU CARTOFI
Mod preparare: Fierbem cartofii in coaja, ii curatam, ii taiem cubulete, apoi ii punem intrun castron. Curatam morcovii(cruzi) ii spalam ii razuim pe razatoarea cu gauri mici, ii adaugam in castron peste cartof ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Chiftelute cu carne de vaca
Mod preparare: Se da carnea de vaca prin masina de tocat de 2-3 ori, impreuna cu felia de franzela, inmuiata si stoarsa. Se amesteca apoi cu oul, verdeata si sarea pana ce se omogenizeaza. Se formeaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute