Retete culinare care contin sare

Bukhari (specific arab)
Mod preparare: Ceapa, taiata pestisori, se pune la calit,in ulei de masline.Apoi, se pune usturoiul.Dupa ce si usturoiul e calit, putin, se pune puiul.Dupa ce puiul are culoare albicioasa, se pune piper si se lasa, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Pasta de avocado
Ingrediente: ceapa, sare, suc de rosii, avocado,
Mod preparare: Avocado se spala, se sterge bine cu un prosop, se taie in doua si i se scoate samburele. Apoi, cu o lingurita se scoate tot miezul care se paseaza itnr-un castron.Se adauga ceapa tocata fin si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gulii gratinate
Mod preparare: Se curata guliile, se taie felii subtiri. Se oparesc 2min in apa cu sare. Se curata firul de ceapa verde, se spala si se taie inele subtiri. Se preincalzeste cuptorul, la 200gr. C.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Rulou cu dovleac
Ingrediente: dovleac, coca simpla, sare, zahar, ulei, faina,
Mod preparare: Se face coca, se imparte in bucati egale, se intinde fiecare foaie, se unge cu ulei, se presara dovleacul crud dat la robot sau pe razatoarea mare, se presara zahar, se ruleaza si se pune in tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Fursecuri cu nuci
Mod preparare: Zaharul se freaca cu margarina, pana devine o spuma, apoi se adauga galbenusurile pe rand, esenta de rom, zaharul vanilat, sarea, 40 gr nuci si ultima, faina in ploaie. Se framanta bine, aluatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Galuste cu prune
Ingrediente: apa, margarina, sare, gris, faina, ou, prune,
Mod preparare: Apa, margarina si sarea se fierb, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga grisul amestecat cu faina. Cand s-a omogenizat ca o mamaliga, se pun ouale batute, se amesteca, se fac galustele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sos pentru paste din rosii si ciuperci
Mod preparare: Se taie marunt ceapa si usturoiul.Rosiile se decojesc si se taie marunt.Ciupercile se curata si te vor taia.Ceapa si ustuoriul se calesc in uleiul de masline incins. Se adauga cipercile. Dup ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Pulpe crocante si picante
Ingrediente: ou, pulpe, pesmet, cascaval, faina, boia iute, ulei, sare, piper,
Mod preparare: Se pun pulpele la fiert in apa cu putina sare.Se da cascavalul prin razatoarea cu gauri mici, se amesteca cu pesmetul si restul condimentelor. Separat intr-un bol, cu ajutorul unei furculite, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Painici gustoase si sanatoase
Mod preparare: Drojdia se prepara impreuna cu laptele caldut si zaharul. Se amesteca in faina pregatita intr-un vas, cu taratele, apa, uleiul, semintele de in pisate si sarea (dupa gust). Se framanta ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Budinca de spaghete
Mod preparare: Kaizerul se taie feliute si se prajeste.Rosia si ardeii se taie felii subtiri iar branza se razuieste. Ouale se bat bine. Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei si se fierb ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute