Retete culinare care contin sare

Ficatei de pui lionezi cu piure de cartofi
Mod preparare: Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Ficateii se aseaza in tava. Ceapa se curata, spala si se taie solzisori, se aseaza in tava. Se adauga ulei, sare, piper s ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Babe din cozonac
Mod preparare: Pentru maia izolvam drojdia cu apa,zahar si faina, lasam la cald sa-si dubleze volumul.Intre timp incorporam celelalte ingrediente la care adaugam maiaua crescuta si framantam pana se desprinde ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Peste columbia
Mod preparare: Se prepara o marinata din sucul de la un lime putin ulei de masline si condimente, pestele se da cu sare si piper si se lasa 20 de min. Dupa care se pune in marinata si se mai lasa 30 de min ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Omleta Diavolo
Ingrediente: oua, bacon, cascaval, sare, piper, sos picant,
Mod preparare: Se bat cele 2 oua, impreuna cu galbenusul; se adauga dupa gust sare si piper.Se rade cascavalul si se toaca bacon-ul.Se adauga sosul picant si se aseaza intr-o tigaie, unsa in prealabil cu unt sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Salata de rosii cu verdeata
Ingrediente: rosii, ulei, sare, verdeata, cepe, piper, usturoi, cimbru,
Mod preparare: Rosiile spalate se taie felii.Se amesteca cu ceapa taiata marunt sau felii. Deasupra se toarna ulei, se presara sare si verdeata tocata. Usturoiul si cimbrul ii dau un gust bun. Ceapa s ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Supa crema de spanac
Ingrediente: spanac, unt, ceapa, ou, faina, lapte, oase, sare, apa,
Mod preparare: Se spala bine oasele, se sparg pe lungime si se pun la foc impreuna cu ceapa. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara si se aseaza oala din nou la foc. Cand zeama clocoteste, se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 55 minute
Aluat pentru pateuri
Ingrediente: faina, unt, apa, otet, sare,
Mod preparare: Toate ingredientele se amasteca se formeaza un aluat care din care se intinde o foaie, se pun gramajoare de compozitie de carne sau branza pe jumatate de foaie, se acopera cu cealalta jumatate si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Supa de linte
Mod preparare: Se alege lintea, se spala bine, apoi se aseaza cu apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat, spalat si dat prin razatoare. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Supa de conopida
Mod preparare: Se dau pe razatoare patrunjelul, morcovul si ceapa si se fierb in apa pana cand se moaie bine. Se strecoara, se adauga sare si un rantas facut din faina si unt, stins cu zeama de zarzavat. S ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Ficatei de pasare cu  legume
Mod preparare: Dupa ce s-a spalat bine ficatul se lasa la scurs. Separat, se calesc in untedelemn ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul gras si cu usturoiul. Se pune ficatul cu toate legumele calite in ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute