Retete culinare care contin sare

Oua armenesti
Ingrediente: rosii, ardei grasi, ou, sare, piper,
Mod preparare: Se curata ardeii grasi si se taie marunt. se pun intr-o tigaie cu ulei la inabusit (la foc mic si cu capac). Cand se inmoaie bine, se toarna peste el rosiile taiate cubulete si se amesteca putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Clatite cu dulceata
Ingrediente: ou, faina, marmelada, ulei, sare,
Mod preparare: Preparati un aluat ca o smantana mai subtire din oua, faina, sare, 2-3 linguri ulei si apa intr-un blender sau amestecati ingredientele intr-un castron cu un tel sub forma de para sau cu mixerul.Punet ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciolan afumat fiert in bere
Mod preparare: Intr-o oala cu apa fierbinte oparim 40-50 minute ciolanul. Aruncam prima apa in care a fiert ciolanul si pregatim oala pentru o noua fierbere in care punem: ciolanul, sare, piper, 2-3 foi dafin, ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore si 30 minute
Salata de pui
Mod preparare: Preparare: taiem bucatele mici toate ingredientele si le asezam intr-un castron mare. Salata o lasam deoparte.Condimentam cu sare, piper, 1 lingura de otet, 3 linguri de ulei si maioneza ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata asortata
Mod preparare: Se spala legumele in apa rece si se usuca.Intr-un castron adaugam rosiile taiate felii sau cuburi (cine doreste poate elimina pielita), ceapa in rondele, castravetele il curatam pe jumatate de coaja ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Supa cu cascaval
Mod preparare: Se pun in oala 25 g unt, apoi un rand de cascaval ras, unul de felii subtiri de paine veche, pana se termina materialul. Pe ultimul strat de branza se pun 25 g unt. Se toarna 3/4 l zeama de ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Spaghete cu carne
Mod preparare: Se fierb spaghetele dupa care separat se caleste ceapa impreuna cu carnea tocata, dupa ce sunt bine facute se adauga bulionul si condimentele si se lasa la foc min circa 50 min. La sfarsit se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de sfecla rosie
Ingrediente: sfecla rosie, lamaie, ulei, otet, zahar, hrean, piper, sare,
Mod preparare: Spalati bine sfeclele, fasonati-le la cotor si codita si puneti-le la fiert in coaja in 1,5 litri apa rece cu putina sare. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac, 1 ora, sau in oala de fiert sub ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Pulpe dezosate cu bere neagra
Mod preparare: Se spala pulpele si se aseaza intr-un vas termorezistent peste un strat format din ceapa taiata rondele subtiri si amestecata cu busuiocul.Se sareaza si se pipereaza dupa gust.Se adauga sosul de soia ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Paste cu legume mexicane, pui si ciuperci
Mod preparare: Se taie puiul cubulete mici, prazul se toaca marunt; cipercile se taie bucati mari si groase. Se pun impreuna la calit in ulei de masline sansa. Se adauga vinul, sarea, piperul si chilli. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute