Retete culinare care contin sare

Chec cu mirodenii (specific arab)
Mod preparare: Pentru acest chec,se foloseste pahar de 250 ml.Intr-un castron,se pun toate ingredientele uscate, faina, praful de copt, cacaua, zaharul, nucile, sarea, nucsoara, scortisoara, cuisoarele, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Parmigiana de vinete
Mod preparare: Se taie pe lung toate vinetele, apoi se dau cu sare si piper se calsc in ulei incins, se pun pe o hartie absorbanta .Sosul rosiile se taie marunt  si usturoiul,se pun pe aragaz la foc potrivit ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ardei umplut
Mod preparare: Se curata ardeiul, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas se amesteca carnea cu oul, sare, piper, cimbu si busuiocul. Se pune compozitia in ardeiii curatati si se asaza intr-o oala.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Musaca de vinete
Mod preparare: Se taie vinetele de grosimea unui deget, se presara cu putina sare si se lasa cel putin 30 minute, pentru ca zeama neagra din vinete sa se scurga. In acest timp se da carnea prin masina. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Chiftelute albe  cu sos alb
Mod preparare: Cartoful se curata si se da prin razatoarea mica la fel si ceapa.Se amesteca carnea cu cartof ou, orez, ceapa si verdeturile tocate marunt.Se condimenteaza si se face din aceasta compozitie niste ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Bors de loboda cu legume
Mod preparare: Zarzavatul curatat si bine spalat se da prin razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu firele de ceapa verde. Se adauga apa si sarea si se lasa sa fiarba cateva minute, apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Saramura de peste
Mod preparare: Pestele se curata de solzi si intestine, se spala, se scurge, apoi se frige pe un gratar incins, uns cu grasime, pe ambele parti, pana se patrunde bine in interior. Saramura se pregateste cu apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Oua cu ardei gras
Mod preparare: Spalati si stergeti cu un servet jumatatile de ardei, curatate de seminte si nervuri, si taiati-le fasii.Puneti-le intr-o tigaie mica de teflon, turnati peste ele 1 lingurita de ulei, sarati, piperati ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ciorbica pt Cristiana
Mod preparare: Punem carnea la fiert intro oala cu 1,5 litri apa. Cand fierbe se ia spuma, apoi se adauga ceapa taiata marunt si restul de zarzavat taiat bucatele, usturoiul intreg (pt a putea fi scos).  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Varza rosie calita
Mod preparare: Varza curatata se toaca cat mai fin, se freaca cu sare, se adauga uleiul si se pune intr-o oala la foc mai tare pana incepe sa sfaraie. Se amesteca bine si dupa aprox. 7-8 minute adaugam apa cat ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute