Retete culinare care contin sare

Salata de cartofi
Mod preparare: Fierbem cartofii in coaja (20-25 minute) cu multa sare. Ouale se fierb dupa care se pun in apa rece. Amestecam smantana cu maioneza si laptele, adaugam castravetii tocati marunt, patrunjel s ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ciorba taraneasca din legume
Mod preparare: Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovii, telina, radacina de patrunjel , pastarnacul, ceapa, ardei grasi, cartofii si varza inabusite in ulei.Cand legumele sunt fierte, se adauga pasta de tomate, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Vinete umplute
Mod preparare: Urmarind o emisiune intr-una din zile am vazut aceasta reteta si mi-am spus ca trebuie neaparat sa o incerc.Recunosc ca mi-au iesit foarte bune aceste vinete.Am taiat vinetele in doua (pe lungime) si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ton in ulei
Ingrediente: ton, apa, sare, ulei de porumb,
Mod preparare: Se taie fileul de ton in doua bucati, se pune apa intr-o oala cu toata sarea tonul se adauga in apa rece si se pune pe foc la flacara medie pentru 10 minute.Apoi la flacara mica timp de 1 ora si 30 ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore
Clatite cu urda
Ingrediente: ou, rom, ulei, faina, lapte, sare, urda, zahar pudra, marar,
Mod preparare: Sunt multe variante de clatite.Clatitele mele sunt fragede, pufoase si la fel de bune si reci.Cele 3 galbenusuri peste care s-a pus sarea, s-a turnat uleiul, romul si 150 ml lapte se amesteca cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Crema de branza de vaci
Ingrediente: branza de vaci, oua, ceapa, unt, sare,
Mod preparare: Se sfarma bine galbenusurile intr-un castron.Se amesteca cu brinza, untul, ceapa taiata fin si sarea. Se freaca cu o lingura de lemn pana devine o crema.
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Piept de pui cu smantana si vin dulce
Mod preparare: Se spala carnea, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele si feliute. Se desprinde putin pielita de pe carne si se introduc sub ea cateva felii ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pilaf de orez cu legume
Mod preparare: Curatati puneti la fiert intr-un litru de apa morcovul, dovlecelul, ceapa si concentratul de pui/legume. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 20 de minute.Intre timp puneti la calit intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
STUFAT DE MIEL DOBROGEAN
Mod preparare: Se taie coastele si carnea de miel in bucati potrivite si se prajesc in putin ulei.Separat se pregatesc 15-20 de fire de ceapa verde,15-20 legaturi de usturoi verde si se oparesc putin.Dupa ce au ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Friptura de iepure, sote vanatoresc
Mod preparare: Se spala bine carnea si se sterge cu o carpa curata, se taie bucati si se rumeneste in ulei amestecat cu unt. Se adauga ceapa taiata rondele, ciupercile taiate feliute si patrunjel tocat.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute