Retete culinare care contin sare

Pangasius cu ciuperci si stafide
Mod preparare: Fileu de pangasius se taie in bucatele mai mici (4-5). Se sareaza si se pipereaza si dupa ce sta un sfert de ora la frigider se da fiecare bucatica prin faina. Cat timp pestele sta la ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ghiveci cu carne de vaca
Mod preparare: Se taie carnea in bucati potrivit de mari.Se prajeste in untura pana incepe sa se rumeneasca.Se adauga sare si apa calduta cat sa cuprinda carnea. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, 1 ora, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Pastrav in smantana
Ingrediente: peste, smantana, ceapa, sare, malai, marar, patrunjel,
Mod preparare: Se pune smantana intr-o cratita si cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata marunt. Se adauga malai (in ploaie) pana se ingroasa, amestecandu-se mereu. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulouri de carne de vitel
Mod preparare: Se taie carnea felii mai multe patrate si se bat ca snitelul. Se umplu cu tocatura din aceeasi carne sau din mai multe feluri de carne, la care se adauga franzela inmuiata bine in lapte, verdeata ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Cozonac cu urda ca la Bistrita
Mod preparare: Se cerne faina si se aseaza intr-un vas.Drojdia se dizolva in putina apa calduta cu zahar si se toarna in faina.Dupa ce a crescut maiaua adaugam 4 galbenusuri amestecate cu 2-3 linguri de zahar ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 40 minute
Pumpkin pie  (dovleac)
Mod preparare: Se incalzeste cuptorul la 425F. Se amesteca dovleacul cu toate ingredientele si se pune peste forma unde deja s-a asezat aluatul. Se coace pentru 15 minute apoi reducem temperatura la 350F s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Praz la cuptor
Ingrediente: praz, lapte, branza telemea, unt, faina, piper, sare,
Mod preparare: Se curata prazul si se spala, apoi se taie in bucati de 5 - 6 cm lungime. Bucatile se fierb in apa clocotita cu sare. Cand s-au inmuiat se pun intr-o tava de iena tapetata cu unt.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Supa cu carne afumata si fasole uscata
Mod preparare: Se pune cu o seara inainte fasolea la inmuiat si dimineata se scurge, apoi se pune la fiert impreuna cu carnea afumata si cea proaspata, taiata bucatele. Dupa cca 1 1/2 ora se pot adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Legume gratinate
Mod preparare: Fasolea se curata, se spala, se rupe in 2-3 bucati si apoi se pune intr-un vas cu apa si putina sare si se oparaste 5-6 min.Se scoate cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs.Separat dovlecelul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Muffins
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele. Cosuletele de hartie se aseaza unul langa altul in tava si se umplu pana la jumatate cu compozitia obtinuta. Daca vreti sa le adaugati (tip umplutura) gem sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora