Retete culinare care contin sare

Rata pe varza
Mod preparare: Rata se curata de tepi, alte resturi ramase de la ciupelit. Se scot pulpele intregi, aripile intregi si pieptul in jumatati, cu tot cu piele (se dezoseaza direct). Pulpele si pieptul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Doua variante de prajitura cu nuci
Mod preparare: Varianta 1: Se face un aluat din cele de mai sus, se lasa 30 de minute la frigider.Din jumatate se intinde o foaie si se pune in tava unsa cu ulei sau unsoare.Peste aluat se pune o dulceata mai groasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de aripioare
Mod preparare: Se spala aripioarele si se pun la oparit, apoi se schimba apa, si se pun la fiert impreuna cu legumele.Legumele se spala bine, se curate si se taie cubulete.Cand acestea incep sa fiarba se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Ciorba de varza
Mod preparare: Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune la foc impreuna cu afumatura spalata bine. Pana ce acestea dau in clocot, se taie varza fideluta si se freaca cu putina sare. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Placinta cu cartofi si masline
Mod preparare: Se incalzeste iaurtul, se amesteca cu cartofii fierti si curatati, dati pe razatoarea mare, se adauga faina, drojdia, zaharul, 1/2 lingurita de sare iodata, ierburile aromate si oul si se framanta un ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Somon cu sos de piper
Mod preparare: Am inceput prin a hidrata piperul o ora in apa.Apoi, somonul l-am "tratat" cu un amestec de condimente special pentru peste si l-am pus la cuptor pentru cca 30 de minute. Am pus la fiert vinul ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Supa de brocoli cu cascaval
Mod preparare: Se desface broccoli si se spala, se spala cartofii, se curata, se taie in cubulete mici.Se curata ceapa si se toaca,se curata si se piseaza usturoiul.Se calesc ceapa si usturoiul in ulei pana se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Pipote cu smantana
Ingrediente: pipote, sare, vegeta, ceapa, ulei, smantana, faina, marar,
Mod preparare: Se fierb pipotele cu putina sare. Se taie pipotele bucatele mici. Se caleste ceapa in ulei cu putina sare. Se adauga pipotele si se pune putina apa. In alt vas se amesteca smantana ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftelute cu sos de smantana
Mod preparare: Carnea se spala, se zvanta, si se taie bucati.Ceapa se curata, se spala, se taie felii, apoi se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu putina apa si se raceste. Cartofii se curata, se spala si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata de rosii cu branza prajita
Mod preparare: Rosiie se spala, se taie in felii subtiri, ceapa se taie rondele si se aseaza pe un platou impreuna cu feliile de rosii si cu feliile de lamaie. Intr-un vas se amesteca faina, cimbru si piperul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute