Retete culinare care contin sare

Clatite umplute cu spanac si branza
Mod preparare: Pentru clatite procedam astfel: Intr-un castron punem toate ingredientele si le omogenizam bine (cantitatile de lapte, apa minerala, faina se pun in functie de cate clatite se doreste sa iasa) ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gratar special de pui
Mod preparare: Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin.Se toaca pulpele (se poate folosi carne tocata de pui din comert).Se condimenteaza si se adauga usturoi tocat foarte fin, ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Saramura de pui
Mod preparare: Puiul se spala,se curata si se taie pe jumatate, chiar pe mijlocul pieptului, spatele ramanand intreg.Se pune la fiert in apa rece cu un praf de sare, iar dupa ce se ia spuma se adauga ceapa, morcovul ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Andive cu somon
Mod preparare: Se spala andivele se sterg frunzele pentru a se absorbi surplusul de apa.Se taie somonul in cubulete foarte subtiri si se amesteca cu dressingul format din uleiul de masline si lamaie.Se taie ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Limba de porc inabusita
Mod preparare: Se spala limbile si se fierb in clocot 5 minute. Se scot din apa si se curata de pielita. Se inabusa la foc mic, apoi se pun sa fiarba in ulei amestecat cu o ceasca de apa si una de vin, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
ARDEI UMPLUTI CU CARNE
Mod preparare: Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Antricot la gratar
Ingrediente: antricoate, sare, piper, unt, cimbru,
Mod preparare: Se curata carnea de pielite si tendoane. Se netezeste fiecare bucata batind-o usor cu ciocanul de lemn si se frige. In momentul cind apar puncte rosii pe suprafata carnii, friptura este gata ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salata de orez
Mod preparare: Se fierbe orezul (conform indicatiilor de pe punga) si se lasa sa se raceasca. Se prepara sosul, amestecand verdeata cu otet, ulei, sare si piper. Se taie ceapa marunt, se preseaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Conopida cu tocatura de pui
Mod preparare: Conopida fiarta se inabusa in unt. Se prepara apoi o tocatura din carne de pui (poate fi si de vita), se amesteca cu ciupercile inabusite si tocate, verdeata, piper, sare, nucsoara si ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Varza dulce cu carne
Mod preparare: Se toaca varza, carnea se taie in bucati mai mici, se taie ceapa marunt. Intr-o cratita se incinge uleiul, se pune ceapa la calit si apoi carnea pana se rumeneste. Dupa ce s-a rumenit se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora