Retete culinare care contin sare

Sarmale cu carne
Mod preparare: Intr-o cratita se pune ceapa, morcovul, telina toate curatate, spalate si taiate marunt sau date prin razatoarea mica.Se pune putin ulei si se rumenesc putin apoi se adauga carnea tocata, condimentele ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Prajitura cu mere
Mod preparare: Se dizolva drojdia in 250 ml lapte cald. Se pune faina intr-un castron, se adauga 75 g de zahar, sare, 1 ou, 75 g unt incalzit, coaja de lamaie si la sfarsit laptele cu drojdie si se framanta un ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pulpe cu vin
Mod preparare: Pulpele curatate, spalate, se usuca in prosop,se aseaza in Dubletta incinsa cu ulei. Condimentam, adaugam usturoiul, lasam sa se rumeneasca foarte putin pe ambele parti, adaugam vinul. Dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata chinezeasca cu paste
Mod preparare: Fierbeti pastele dupa instructiuni.In acest timp taiati sunca si legumele foarte marunt.Strecurati pastele fierte si amestecatile intr-un bol cu legumele si sunca taiate.Amestecati bine ingredientele ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Pui umplut cu garnitura de legume
Mod preparare: Introduceti mana in pui si dezlipiti usor cu degetele carnea de pe oase, scotand osul de la piept, coastele si oasele de la partea superioara a pulpelor. Condimentati puiul cu ingrediente din ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
SALATA ASORTATA
Mod preparare: Salata se spala,se scurge, se toaca sau se rupe cu mana in fasii subtiri, ceapa si usturoiul se spala si se taie marunt.Rosiile se spala si se taie felii micute, castravetii spalati si curatati de ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Cornulete cu sunca
Ingrediente: caimac, faina, sare, ou, sunca,
Mod preparare: Se face un aluat bine lucrat din caimac, faina si sare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se intinde o foaie subtire, se taie cu paharul forme rotunde. Se pune peste fiecare ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
DOVLECEL PANE
Ingrediente: dovlecei, ou, sare, ulei, faina,
Mod preparare: Dovlecelul curatat, spalat se taie rondele de 1 cm grosime.Se sareaza si se lasa pe un platou 30 minute sa se inmoaie. Scurgem zeama pe care o lasa, apoi dam fiecare felie prin faina, apoi prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Crochete Stroganoff
Mod preparare: Se amesteca intr-un vas carnea, oul, painea, 1/4 cana apa, sare si piper. Se formeaza mingiute care se prajesc rapid. Se scurg de grasimea in exces si se aseaza intr-un vas. Se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Andive cu maioneza
Ingrediente: andive, maioneza, sare, piper, lamaie,
Mod preparare: Andivele trebuie sa fie galbene in varf si sa fie proaspete, altfel se amarasc. Se dau la oparte frunzele mai uscate (daca exista) si se ia andiva foaie cu foaie pana la cotor (pe care nu-l ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute