Retete culinare care contin sare

Piept de pui cu Mozzarella
Mod preparare: Taiem din pieptul in 2 bucati (ca pentru snitel).Le condimentam cu sare si piper.Le prajim in tigaie, pana sunt bine patrunse. Luam o tava asezam pieptul de pui.Peste piept cate 2 felii de rosii ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Racitura de curcan
Mod preparare: Aripile spalate se fierb intr-un clocot, dupa care se schimba apa. Se adauga apa rece(cam 3 litri), astfel incat sa depaseasca aripile cu o palma. Se lasa la foc foarte, foarte mic.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 7 ore
Moussaka de cartofi, carne tocata din piept de pui, vinete si branza de oi
Mod preparare: Se curata cartofii si se taie in felii de 2 cm dupa care se pun intr-un castron cu apa rece si sare.Se curata ceapa si se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie cu un strop de ulei la foc mic pan ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata de ridichi si castraveti
Mod preparare: Puneti morcovii,ridichile si ceapa verde intr-un bol mare.Separat pentru sos amestecati sucul de lamaie cu uleiul de masline si sarea.Adaugati acest sos peste legume, amestecati, adaugati patrunjelul ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Branzoaice
Mod preparare: Aluatul eu il fac la mixer-dar pregatesc intai o maia din drojdie cu 1 lingura de zahar si 1/2 pahar de faina.Las putin pana ce creste putin dupa care adaug toate ingredientele in oala mixerului si ...
Complexitate: Mica
Durata: 23 ore si 30 minut
Salata De Orez
Mod preparare: Se pune la fiert orezul in apa clocotita cu sare.Se lasa la fiet, se scurge si se trece prin jet de apa rece.Restul ingredientelor se taie cubulete, feliute si se amesteca cu orezul rece.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ghiveci ardelenesc
Ingrediente: rosii, cepe, ardei, ou, sare, piper, ulei,
Mod preparare: Se curata legumele, se spala, se taie ceapa julien, ardeii fasii subtiri, rosiile cuburi. Se pune la calit in ulei mai intai ceapa, apoi ardeiul, iar dupa 2-3 minute, rosiile. Se sareaza si, ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Prajitura cu foi si crema de ness
Mod preparare: Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca de tot.Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciorba taraneasca
Mod preparare: Se taie 1 kg. de carne de vaca in bucati potrivite si se pun la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba se spumeste de 2-3 ori. Se pune sare. Se adauga o ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute