Retete culinare care contin sare

Salau marinat la cuptor
Mod preparare: Se curata pestii de solzi si de branhii, se eviscereaza, se spala bine si se zvanta.Se prepara o marinata din ulei de masline, otet, vin alb, foi de dafin, peperoni tocat, 2-3 catei de usturoi feliati ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Dorada cu legume si lamaie
Mod preparare: Doradele se curata, se spala bine, se indeparteaza solzii, se taie capul, le taiem de-a lungul, obtinem file de peste.Asezam pestele in tava, ornam cu rondele de ceapa, felii de rosii, ardei gras taia ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
MUSCHIULET DE PORC UMPLUT
Mod preparare: Muschiuletul se spala, se zvanta si se desface, se taie pe lung si se bate putin ca la snitele cat este bucata de mare.Se umple cu urmatoarea compozitie:Ceapa, verdeata se toaca ca pentru musaca si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Carne la cuptor
Mod preparare: Intr-o tava mai inalta, se pune ulei de masline, feliile de carne condimentate bine si se aseaza in tava una peste o jumatate din cealalta felie. Se acopera tava cu staniol, se baga la cuptorul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajiturele napolitane
Mod preparare: Se tapeteaza o tava de chec cu hartie cerata (sau folie).Se lasa deoparte.Intr-un castron se bate untul cu zaharul pudra pana se obtine o crema usoara.Se adauga si se amesteca oul si vanilia.Se combin ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Zacusca de dovleac pentru iarna
Mod preparare: Se taie dovleacul, se curata de coaja si seminte, apoi se taie cuburi de 2 cm. Merele se curata si se taie fin. Se pune la fiert intr-o cratita de inox, impreuna cu ardeiul iute (daca se ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Morcovi cu unt si smantana
Ingrediente: morcovi, untura, zahar, smantana, faina, sare,
Mod preparare: Se curata morcovii, se spala, se taie ca taiteii sau cuburi mici si se pun la fiert cu untul, sarea, zaharul si 2-3 linguri de apa. Se lasa sa fiarba acoperit, inabusit, la foc mic, adaugand ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Salau cu fructe la cuptor
Mod preparare: Se curata pestii de solzii si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, inclusiv pe dinauntru.Puneti pestii astfel pregatiti intr-o tava mai inaltuta, ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Bors de legume cu coasta de porc
Mod preparare: Curatam legumele, le taiem in forma dorita si le punem la fiert in 3 l de apa.Separat spalam coasta afumata de porc in cateva ape, o portionam si o punem in apa la fiert.Prima apa eu o arunc si apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Parjoale din carne de porc
Mod preparare: Parjoalele se fac usor si rapid, din orice fel de carne: porc, manzat, pui, curcan, amestec.Caliti in 3-4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras pana ce se inmoaie putin. Adaugat ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute