Retete culinare care contin sare

PASTA DE GOGOSARI
Mod preparare: Gogosarii spalati se coc pe tava, se lasa sa se raceasca intr-un vas acoperit cu capac si presarati cu sare. Dupa ce se racesc se curata de coaja si cotore, seminte. Se dau prin masina de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
SUPA CU AFUMATURA
Ingrediente: sunca afumata, kaiser, ceapa, tarhon, otet, sare, ou,
Mod preparare: Fierbem sunca taiata cubulete folosind 1 litru si jumatate apa, adaugam ceapa taiata marunt, potrivim de sare, adaugam tarhonul taiat marunt, mai adaugam otet daca ne place acrisor, apoi imbunatatim ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata mexicana
Mod preparare: Se fierb pastele, se scurg si se lasa la racit.Se amesteca apoi cu ceapa taiata solzisori ,ardeii fideluta, verdeata tocata, macroul taiat fasii, maioneza, porumbul scurs si mustar.Se amesteca si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
ARICI POGONICI
Ingrediente: lapte, ou, ulei, zahar, sare, farina, drojdie,
Mod preparare: Se face un aluat din incredientele de mai sus.Dupa ce a dospit aluatul circa 40 minute se imparte in bilute identice ca marime. Se formeaza corpul si picioarele ariciului.Apoi cu o foarfeca se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
CIORBA TARANEASCA DE ZARZAVAT
Mod preparare: Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la inabusit in putin ulei.Se adauga supa de legume sau apa fiarta din cand in cand.Se adauga morcovul, albitura, telina taiate marunt, apoi fasole ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Creveti cu sos dulce acrisor si cu mici la gratar
Mod preparare: Se spala crevetii bine, se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie de teflon, punem 50 gr de unt, il topim bine pana se duce spuma pe care o face untul si apoi adaugam crevetii, pe care ii vo ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Paste cu scoici
Mod preparare: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Usturoiul se toaca marunt si se caleste putin in ulei de masline. In uleiul ramas se pun scoiciile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de linte rosii
Mod preparare: Taiem legumele bucatele dupa care punem ceapa taiata solzisori la rumenit intr-o oala cu uleiul incins timp de 2-3min. amestecand din cand in cand. Se adauga legumele si 4 catai de usturoi tocat ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Carnati afumati de casa
Mod preparare: Carnea tocata se incorporeaza cu usturoiul pisat si condimentele. Se framanta pana se desprinde de lighean si de maini, ca la cozonac.Umplem matele cu ajutorul masinii speciale, afumam la foc tim ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Jumari cu ficat
Ingrediente: ou, ficat de vitel, grasime, sare, piper,
Mod preparare: Se prajeste putin ficatul taiat bucatele mici, lunguiete. Se toarna deasupra ouale batute, sare si piper si se lasa pe foc potrivit pana se prind jumarile.
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute