- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare cu sare
Retete culinare care contin sareMod preparare: Faina se amesteca cu zaharul si sarea si se cerne.Se face in mijloc o gaura si se toarna acolo drojdia dizolvata in putin lapte caldut.Se amesteca incet cu telul si se adauga putin cate putin si restu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Ingrediente:
oase,
carne tocata de vita,
cepe,
morcov,
patrunjel,
pastarnac,
concentrat de legume,
bors,
leustean,
ou,
orez,
ulei,
smantana,
sare,
piper,
zahar,
Mod preparare: Se tin oasele in apa rece 15-20 minute sa iasa bine sangele, apoi se pun la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se adauga legume si zarzavaturile, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m
Mod preparare: Se amesteca cartofii cruzi, rasi si storsi cu laptele, galbenusul, untul, sarea si albusul batut spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se coace 30 min ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Mod preparare: Cartofii bine spalati si curatati, se taie cubulete si se pun la fiert. Cand sunt gata se scurg bine de apa, se strivesc cu presa de cartofi si se lasa la racit. Intre timp spalam prunele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ingrediente:
fire de praz,
ulei de masline,
pasta de tomate,
masline,
sare,
vin alb,
zahar brut,
apa,
lamaie,
patrunjel,
Mod preparare: Se curata mai intai prazul de prima foaie si se taie in 4-5 bucati,dar numai partea alba.Intr-o cratita se pune uleiul si se aseaza pe foc, cand s-a incins se pune prazul si se lasa sa se rumeneasca ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ingrediente:
merluciu,
cepe,
morcovi,
adei grasi,
pasta de gogosar,
usturoi,
zeama de lamaie,
ulei,
vin alb,
suc de rosii,
sare,
piper,
Mod preparare: Pestele curatat se taie bucati, pe care se presara sare, piper si se lasa 1-2 ore in zeama de lamaie amestecata in prealabil cu putin ulei si condimente. Ceapa se taie fideluta si se caleste cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Ingrediente:
urda,
zahar,
ou,
faina,
smantana,
stafide,
coaja de lamaie rasa,
foaie de placinta,
esenta de rom,
sare,
Mod preparare: Urda se amesteca bine cu 200 gr zahar, 1 ou batut, un varf de sare, stafide, faina si coaja de lamaie rasa.Se omogenizeaza si se da deoparte.Celelalte 2 oua se bat spuma cu 50 gr de zahar si cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Ingrediente:
piept de pui,
porumb,
fasole boabe,
cepe,
usturoi,
ardei gras,
paste de tomate,
foi de dafin,
sare,
faina de grau,
apa,
piper,
praf de chili,
Mod preparare: Se spala si se taie bucatele pieptul de pui. Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si cateii de usturoi. Ardeiul gras se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei, s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
salata verde,
rosii,
castraveciori,
ardei gras,
ceapa verde,
ridichi,
masline,
branza telemea,
sunca,
oua,
ulei de masline,
piper,
otet,
sare,
Mod preparare: Fierbem ouale timp de 4-5 minute. Dupa ce le tinem 1 minut in apa rece, le feliem.Spalam legumele si le feliem.Salata este bine sa o rupem cu mana, pentru a nu oxida.Branza si sunca o taiem ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
|
Intra in cont
|