Retete culinare care contin sare

Clatite olandeze
Mod preparare: Faina se amesteca cu zaharul si sarea si se cerne.Se face in mijloc o gaura si se toarna acolo drojdia dizolvata in putin lapte caldut.Se amesteca incet cu telul si se adauga putin cate putin si restu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pateuri cu branza
Ingrediente: faina alba, margarina, sare, otet, apa, branza, ou, lapte,
Mod preparare: Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Ciorba din oase de vacuta cu perisoare
Mod preparare: Se tin oasele in apa rece 15-20 minute sa iasa bine sangele, apoi se pun la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se adauga legume si zarzavaturile, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m
Sufleu de cartofi
Ingrediente: cartofi, lapte, unt, ou, sare, pesmet,
Mod preparare: Se amesteca cartofii cruzi, rasi si storsi cu laptele, galbenusul, untul, sarea si albusul batut spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se coace 30 min ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Galuste cu prune Vero
Ingrediente: cartofi, ou, faina, sare, prune, unt, pesmet, zahar,
Mod preparare: Cartofii bine spalati si curatati, se taie cubulete si se pun la fiert. Cand sunt gata se scurg bine de apa, se strivesc cu presa de cartofi si se lasa la racit. Intre timp spalam prunele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Praz cu masline
Mod preparare: Se curata mai intai prazul de prima foaie si se taie in 4-5 bucati,dar numai partea alba.Intr-o cratita se pune uleiul si se aseaza pe foc, cand s-a incins se pune prazul si se lasa sa se rumeneasca ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Peste la cuptor cu sos si garnitura de legume
Mod preparare: Pestele curatat se taie bucati, pe care se presara sare, piper si se lasa 1-2 ore in zeama de lamaie amestecata in prealabil cu putin ulei si condimente. Ceapa se taie fideluta si se caleste cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Placinta cu urda
Mod preparare: Urda se amesteca bine cu 200 gr zahar, 1 ou batut, un varf de sare, stafide, faina si coaja de lamaie rasa.Se omogenizeaza si se da deoparte.Celelalte 2 oua se bat spuma cu 50 gr de zahar si cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Tortillas umplute cu piept de pui picant
Mod preparare: Se spala si se taie bucatele pieptul de pui. Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si cateii de usturoi. Ardeiul gras se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei, s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata bulgareasca
Mod preparare: Fierbem ouale timp de 4-5 minute. Dupa ce le tinem 1 minut in apa rece, le feliem.Spalam legumele si le feliem.Salata este bine sa o rupem cu mana, pentru a nu oxida.Branza si sunca o taiem ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute