Retete culinare care contin sare

PIEPT DE PUI EMINCE
Mod preparare: Pieptul de pui se taie in fasii subtiri ( julienne), se soteaza la tigaie in putin unt cu ceapa taiata cubulete, usturoi taiat marunt si ciupercile taiate in felii subtiri. Cand carnea se patrund ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
TOCANITA DE PULPE DE PUI
Mod preparare: Intotdeuna eu oparesc carnea, dupa care o spal bine.Intrun craticior punem uleiul la prajit, adaugam ceapa taiata marunt, calim pana devine sticloasa, adaugam boiaua apoi carnea, prajim usor la foc mi ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Salata de morcovi, telina si mar
Ingrediente: telina, morcov, mar, lamai, piper, maioneza, sare,
Mod preparare: Toate ingredientele se spala si se dau pe razatoare, mare sau mica (eu prefer mare) si se amesteca impreuna cu maioneza si zeama de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se orneaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Sandwitch-uri cu piept de pui
Mod preparare: Se taie carnea fasii subtiri si se rumeneste bine in uleiul incins. Se adauga ceapa tocata marunt, se prajeste si ea putin, se sareaza, se pipereaza si se scot din tigaie. Varza rosie se tai ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Zacusca de peste
Ingrediente: peste, ceapa, morcovi, ulei, gogosar, bulion, piper, zahar, sare,
Mod preparare: Aceasta reteta am descoperit-o la Manastirea Varatec cu vreo 15 ani in urma ... Este una dintre retetele cu care ne incanta maicutele noastre ori de cate ori se iveste ocazia... Ne place tare mult si ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Sarmalute in foi de vita
Mod preparare: Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa,se amesteca cu orezul, mararul tocat marunt, piperul macinat, 2 linguri pasta de tomate, sare dupa gust.Foile din vita de vie se curata de codite ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Vinete marinate
Mod preparare: Se curata vinetele de coaja si se taie pe lung, in felii de cca 1/2 cm. Se sareaza si se pun deoparte 30 de minute. Intre timp, se amesteca bine laptele acru cu chimenul macinat si sarea. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba taranesca cu carne de porc
Mod preparare: Carnea se fierbe in apa cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovii, telina ,pastarnacul, radacina de patrunjel si ceapa. Cand carnea si legumele sunt fierte. Se adauga orezul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Salata de mere si alte cruditati
Mod preparare: Se rad merele si legumele pe razatoare, se sareaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se macereze 1 ora.Varza se taie fideluta, se sareaza si se stoarce. Se amesteca toata ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pizza rustica
Mod preparare: Se incalzeste apa, se introduce drojdia sfaramata, se adauga zaharul si se lasa sa creasca la caldura 10-12 minute.Se cerne faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun in ea drojdia, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora