Retete culinare care contin sare

Milky la Doubletta
Mod preparare: Cartofii se curata de coaja se spala si se taie wedges, adica sferturi maricele.Apoi se pun intr-un castron nemetalic cu lapte, cimbru si un graunte de usturoi.Pieptul de pui se spala, se taie bucatel ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Piure de conopida cu spanac si sos de tomate
Mod preparare: Buchetele de conopida se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie apoi se fac piure cu 100 ml lapte si 25 gr unt.Se adauga 1 lingurita mustar, sare si piper, dupa gust.Pentru sos, se amesteca intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de fasole verde cu iaurt
Ingrediente: fasole verde, iaurt, otet, ceapa, sare,
Mod preparare: Se curata fasolea.Se rupe bucati si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert, se strecoara si calda.Se amesteca, cu sosul preparat intre timp din iaurtul batut cu otet, sare si ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sos Bechamel
Ingrediente: unt, faina, lapte, nucsoara, oua, sare, piper,
Mod preparare: Se pune intr-o oala untul sa se topeasca.Se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se faca cocoloase. Apoi se adauga putin cate putin laptele amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Cod cu sos de ciuperci
Mod preparare: Se spala fileurile de peste.Se zvanta cu un stergar de bucatarie.Se taie bucati mai mari.Se stropesc cu zeama de lamaie.Se sareaza si se pipereaza.Se toaca ceapa si se caleste in untul incins.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Budinca de macaroane in aluat
Ingrediente: macaroane, unt, svaiter, oua, ciuperci, sare, faina,
Mod preparare: Se fierb macaroanele cu sare si se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt de mai sus, svaiterul ras, doua oua si ciupercile taiate feliute subtiri si inabusite in restul de unt. Se prepara ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 m
Bors de fasole boabe
Mod preparare: Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert cu apa calduta. Se repeta operatia ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tocanita din piept de pui
Mod preparare: Se caleste ceapa, ardeiul si rosiile.Dupa care se pun bucatile de pui taiate bucatele si fierte, apa si se lasa sa fiarba. La sfarsit se adauga sare, piper si patrunjel.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Supa crema de dovleac
Mod preparare: Se fierb legumele in apa cu sare. Se strecoara si se paseaza. Apoi se amesteca cu smantana, ou batut si condimente. Se mai da supa intr-un clocot si se serveste cu crutoane de paine ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Pasta aromata de cartofi
Mod preparare: Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb. Se scurg de apa si cat sunt inca fierbinti se paseaza si se amesteca usor cu untul si smantana. Se obtine un piure. Ceapa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora