Retete culinare care contin sare

Rulouri de piept de pui cu cartofi
Mod preparare: Se taie pieptul de pui incepand din mijloc spre margini, desfasurandu-l ca o foaie mai grosuta. Procedati la fel si cu al doilea. Pe un fund de lemn uns cu cateva picaturi de ulei de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Pasta Italiana
Mod preparare: Macaroanele le fierbi, pana aproape sunt gata. Le speli in apa rece, le pui in oala si torni sosul de mai jos. Le lasi pe foc 2 min. si mesteci intr-una. Cand le servesti, le presori ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba cu perisoare din peste
Mod preparare: Se toaca carnea de peste si se amesteca cu ceapa tocata, oua, orezul, pasta de tomate, verdeata si faina. Se framanta bine. Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin fain ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 m
Piure de urzici
Mod preparare: Se spala foarte bine urzicile si se pun in strecuratoare. Separat, se caleste slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste putin. Se ia vasul de pe foc, se pune ceapa tocata si cand e ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m
Limba de porc rasol cu hrean
Mod preparare: Bucatile de limba se spala foarte bine, se pun la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se ia spuma adaugam o ceapa, jumatate morcov, cateva felii de telina pentru gust si lasam sa fiarba bine.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Costita Alentejana (Entercosto a Alentejana)
Mod preparare: Alentejo: Este o regiune a Portugaliei. La Sud se invecineaza cu Algarve, bucataria Alentejana este foarte apreciata in toata tara, fiind bogata in grau si vin, painea apare ca aliment principal ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Salata de vinete
Ingrediente: vinete, oua, mustar, sare, piper, ulei,
Mod preparare: Eu am folosit vinete ce am pus pe iarna din congelator, aproximativ 2 vinete copate.Le-am lasat sa se dezghete si sa se scurga de apa, apoi le-am preparat.Vinetele le-am facut cu blendarul pana au ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Pilaf cu carne de pui
Mod preparare: Se curata ceapa si morcovul, se toaca marunt, se pune cu putin ulei si putina apa la foc.Se adauga si bucatele de carne,s e mai lasa la disnstuit.Orezul se spala.Intr-o tava se pune orezul se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de midii (scoici,stridii)
Mod preparare: O supa foarte gustoasa se obtine din midii. Cum acestea se gasesc din pacate mai greu,se poate folosi orice alta scoica chiar si cele de apa dulce, desi supa va fi mai putin gustoasa.Scoicile se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
SALATA DE VARA CORA
Mod preparare: Salata verde se spala, se zvanta si se taie fasii subtiri, ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte, castravetii se spala, se curata de coaja si se taie rondele. Patrunjelul, mararul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute